Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bugetarul român cu salariul mai mare decât al președintelui SUA și de zece ori mai mare decât al lui Iohannis a ieșit la pensie

Publicat

bani

Bugetarul român cu salariul mai mare decât al președintelui SUA a ieșit la pensie, iar subalternii acestuia, suspectați că au dat presei veniturile sale, sunt cercetați pentru ”defăimarea instituției”.

În luna iulie a acestui an a apărut povestea celui mai bine plătit bugetar din România: președintele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, care a încasat un salariu de 1.943.000 lei pe an, adică peste 38.000 de dolari pe lună.

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a scos la iveală povestea, iar acum a declarat că oamenii din cadrul Institutului, care au scos la iveală situația incredibilă, au sfârșit prin a fi cercetați pentru ”defăimarea instituției”.

În plus, șeful lor și-a luat prima de pensionare, bonusul și salariul, iar apoi a plecat în pensie.

s

La momentul respectiv, jurnaliștii de la Ziarul Financiar au făcut și o comparație: preşedintele american Donald Trump câştigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,6 milioane de lei pe an, respectiv mai puţin decât bugetarul român Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”.

Totodată, potrivit documentului, directorul general al instituţiei câştiga de aproape şase ori mai mult decât toţi membrii consiliului de administraţie.

Astfel, Ing. Ovidiu Badea, cel pe care organigrama de pe site-ul Ministerului Cercetării şi Inovării îl indică drept director general al institutului, câştigă unul dintre cele mai mari salarii din ţară.

Potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta încasează un salariu de 133.879 lei pe an. Prin urmare, directorul Institutului „Marin Drăcea” câştigă de zece ori mai mult decât preşedintele României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax