Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bursa socială pe care o primeau elevii de la sate care merg la liceu în altă localitate, eliminată de minister. Alte prevederi

Publicat

bani

Elevii de la sate care frecventează cursurile de liceu în altă localitate nu mai beneficiază de bursă socială, după cum reiese din ordinul de ministru din 7 septembrie.

Această bursă o primeau liceenii din mediul rural care mergeau la liceu în altă localitate, indiferent de venitul net lunar al familiei.

Măsura a fost introdusă printr-un ordin din 2021 (5.870), însă în cel din 7 septembrie 2022 (5379) nu se mai regăsește, potrivit edupedu.ro. Această decizie nu a fost anunțată public de minister.

Bursa socială este în cuantum de 200 de lei pe lună.

Potrivit aceluiași document, elevii de clasa a V-a nu primesc burse de merit.

Bursa „Bani de liceu” poate fi cumulată cu altă bursă

Pe de altă parte, elevii care beneficiază de bursă socială, de studiu, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu”, în valoare de 250 de lei pe lună.

Aceasta poate fi acordată elevilor aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei. De asemenea, pot primi această bursă și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, dacă este respectată condiția de venit.

„Elevii care beneficiază de sprijinul financiar „Bani de liceu” sau „Euro 200” pot obține bursă de studiu / merit / performanță / ajutor social, dacă îndeplinesc criteriile prevăzute în prezentul ordin”, potrivit documentului.

Cererile pentru bursa de 250 de lei se depun în perioada 15-25 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax