Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse pentru studenții care învață în străinătate. Condițiile de acordare, aprobate de Camera Deputaților

Publicat

Ordonanţa de urgenţă 13/2023 care prevede că Ministerul Educaţiei poate acorda burse studenţilor care învaţă în străinătate a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaților.

Actul normativ a fost adoptat fără alte amendamente.

„Cunoscând faptul că legislaţia actuală în materie de mobilitate universitară internaţională limitează oferta de burse la stagii universitare parţiale de masterat, de doctorat, precum şi la stagii postdoctorale şi de cercetare pentru tinerii români, nefacilitând accesul la studiile universitare complete de masterat şi de doctorat, este necesară susţinerea financiară a tinerilor români care candidează şi sunt admişi la instituţii internaţionale de prestigiu, precum Institutul Universitar European de la Florenţa, Colegiul Europei. (…)

Ministerul Educaţiei poate acorda anual burse de stagii de studii universitare şi postuniversitare, stagii universitare complete de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare în străinătate, din fonduri constituite în acest scop, prin hotărâre a Guvernului.

Aceste burse se obţin prin concurs organizat la nivel naţional. Numărul, domeniile, condiţiile de finanţare şi procedura de acordare a burselor se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei”, se arată în actul normativ.

Vezi și Burse în străinătate de până la 2000 de euro pentru studenți, profesori și cercetători. Condiții, domenii, locații de studiu

Proiectul urmează să fie adoptat şi de Senat, Camera Deputaţilor fiind primul for sesizat în acest caz.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax