Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse școlare 2023: variante pentru rezolvarea cazurilor de elevi cu burse de merit și medii mici. Precizările ministrului Deca

Publicat

Burse școlare 2023: Ministrul Ligia Deca a prezentat variante pentru schimbarea criteriilor de acordare a burselor de merit. Contextul este dat de cazurile de elevi cu medii mici, beneficiari ai acestor burse.

„Nu ne dorim să avem burse de merit care să fie acordate pentru medii sub baremul de trecere”, spune ministrul Ligia Deca.

Variante de schimbare a burselor de merit

Potrivit acesteia, ”trebuie să vedem dacă filozofia impune un prag de medie sau pur și simplu vorbim despre o reseparare a burselor de studiu față de bursele de merit. Sau le numim burse de progres educațional, cu un barem minim de medie, dar care să stimuleze exact asta, progresul școlar”, a declarat ministrul Educației Ligia Deca, în 3 noiembrie, potrivit edupedu.ro.

Aproape 8.500 de elevi au beneficiază de burse de merit și au medii sub 5.

Vezi și Burse școlare 2023: peste 8.400 de elevi cu medii sub 5 primesc burse de merit. Situația din Alba și precizările ministerului

Ministrul a declarat anterior că aceste cazuri vor fi corectate în metodologie.

Deca: Bursele stimulează perfomanța la clasă

De asemenea, a spus că “problema nu este neapărat bursa de merit, ci cum ajung copiii la clasa a IX-a să fie repartizați cu medii sub o nota de trecere”,

”Bursele stimulează, în noua formulă, performanța la clasă. Aceasta înseamnă că actuala categorie de burse de merit înglobează ce era înainte bursa de studiu și bursele de merit.

Într-adevăr, ca orice politică nouă a avut niște efecte punctuale care trebuie să fie rezolvate. Discutăm acum care va fi această formulă”, a precizat, vineri, ministrul Educației.

Ligia Deca a precizat că se analizează care sunt cele mai bune soluții

”Nici noi nu ne dorim să avem burse de merit sub o medie minimă, decentă (…)”, a mai spus ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. Alina Adela Senevici

  sâmbătă, 11.11.2023 at 16:03

  da la copii care trebuie nu dau sau hotărârat sa le da puscareaslor rușine să vă fie 🖕🖕🖕

 2. Oprea C

  sâmbătă, 11.11.2023 at 17:19

  Recomand reevaluarea acordarii burselor in special pt cei de cls a IX a, ei sunt evaluati cu o alta masura.
  Au invatat si in clasa a VIII a, pe rupte unii, si li se ia in calcul la bursa doar media de la EN.
  Va reamintesc stimabila dna…Deca…ca nu au invatat doar romana si matematica in clasa a VIII a, ei nu au neglijat nicio materie…dar dvs…ii nedreptatiti pe cei de la 9.49 in jos la EN.,dar care au avut media cls a VIII a, 9.98….9.87…sau chiar 10 unii.
  Ii puteti privi pe acesti copii???
  Aveti vreun raspuns pt ei??
  Ei nu au fost superficiali….si nu au nedreptatit pe cei de la catedra daca nu erau de romana sau mate, pe motiv ca materia lor nu ar conta…..dvs…in schimb….ii UMILITI.
  Ar trebuie sa va ganditi mai bine tinand cont ca semnale au fost nenumarate.
  V-as spune sa va fie RUSINE….dar ma tem.ca nu stiti ce e aia….dvs stiti doar sa UMILITI.

  CONSULTATI-VA cu persoane competente daca nu sunteti capabila in a lua o decizie….sau….ascultati VOCEA PARINTILOR si VOCEA ELEVILOR (dezamag

 3. Anisoara

  duminică, 12.11.2023 at 22:21

  fata mea este clasa a 6 a are media 9,20 și nu sa încadrat. De ce ?Sau copii care învață sunt mai prosti sa ce ?

 4. Dascălu Hajnalka

  luni, 13.11.2023 at 01:01

  De când a intrat ,,peste noapte” această lege care discriminează într-un mod josnic pe cei din clasele a IX-a care în clasa a VIII-a au obținut peste 9.50 mediagenerală , am punctat acest aspect peste tot pe unde s-a atins subiectul burselor și a fost permise comentarii. Fără nici măcar să primesc măcar o singură dată un semn că cineva din minister ar fi luat în seamă acest lucru. Așa că…rămâne incompetența la cel mai înalt nivel!!!!Rușine!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax