Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bursele elevilor din loturile lărgite pentru olimpiadele internaționale, TĂIATE. Economie pe spatele elevilor care reprezintă țara

Publicat

Nici un elev din loturile lărgite de pregătire pentru olimpiadele internaționale nu mai primește bursă în acest an școlar și nici de acum încolo, potrivit metodologiei stabilite prin ordin de ministrul Educației, Ligia Deca.

Aceștia au fost eliminați dintre beneficiarii bursei, deși anul trecut școlar ei primeau bursă de performanță – cea mai mare bursă școlară prevăzută de lege, scrie Edupedu.ro.

În plus, scrie publicația specializată pe domeniul educației, elevii olimpici internaționali, care sunt în loturile restrânse, care nu obțin premiul I, II sau III la olimpiadele internaționale, vor primi doar o bursă de merit, conform legii învățământului Deca-Iohannis.

Asta a decis Ministerul Educației prin metodologia-cadru de acordare a burselor școlare, adoptată recent și care a intrat în vigoare de marți, 12 septembrie 2023, prin publicarea în Monitorul Oficial.

EDITORIAL: Prima zi de școală la Alba Iulia, cu politicieni agramați, preoți și copii plictisiți de banalități

Lotul lărgit înseamnă, de exemplu, în cazul olimpiadei Internaționale de Matematică, aproximativ 25 de elevi, iar loturile restrânse sunt formate din aproximativ 15 elevi, conform regulamentului specific pe anul 2023.

Aproximativ 10 elevi care primeau burse de performanță anul trecut nu mai primesc acum nimic, iar din lotul restrâns, vor primi burse de excelență olimpică doar cei cu premiile I, II sau III, restul vor primi burse de merit, la fel ca 30% dintre elevii unei clase normale.

Aceeași lege și aceeași metodologie, care aplică „reforma România educată“, prevăd că toți cei care sunt în primii 30% dintre elevii din fiecare clasă, indiferent de medie, primesc bursă de merit.

Citiți restul detaliilor pe Edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax