Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Călătorii gratuite cu trenul pentru tineri, în Europa. Ce trebuie să faci

Publicat

35.000 de tineri se pot înscrie să primească un permis de călătorie gratuit în Europa. Runda de înscrieri începe miercuri la ora 12.00 şi se va încheia la 29 martie, la ora 12.00.

Călătoriile sunt în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate).

Vezi și Călătorii gratuite cu trenul în Europa, pentru tinerii născuți în 2005. 36.000 de permise, puse la bătaie în programul DiscoverEu

Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale).

Candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 iulie 2004 – 30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024.

Runda de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+RO, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.

„Uniunea Europeană este un proiect al păcii, şi tocmai de aceea investim constant în noile generaţii de tineri, care duc mai departe visul european.

Astăzi se deschide o nouă rundă de înscrieri pentru un loc în <euroaventura> DiscoverEU. Ce înseamnă acest lucru?

Tinerii pot câştiga un permis gratuit de călătorie în Europa, pentru a explora, timp de 30 de zile, Europa şi patrimoniul său cultural bogat.

Până în prezent, peste 8300 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie. Tinerii, precum Daniela, Mihaela, Cosmin, Ioan, Mihai şi mulţi alţii, sunt proprietarii viitorului Europei!”, a declarat Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, citată de Mediafax.

70.000 de tineri din toată Europa au şansa de a descoperi Europa şi de a-şi îmbogăţi competenţele chiar în Anul European al Competenţelor – European Year of Skills.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax