Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Calendar Ortodox: Sfântul Grigorie, prăznuit de Biserica Ortodoxă, pe 10 ianuarie

Publicat

sfantul

Calendar ortodox: Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe data de 10 ianuarie pe Sfântul Grigorie (Grigore), episcopul Nissei.

Acest Sfânt părinte a fost frate cu Sfântul Vasile cel Mare și a strălucit prin cunoștința filoszofiei și prin râvna pentru credința ortodoxă, astfel acesta a fost și apărător al Bisericii lui Hristos. Mergând la Constantinopol, împreună cu cei care se adunau la Sinodul al doilea Ecumenic, ca să lupte împotiva eresurilor păgâne, Grigore s-a dovedit apărător neîntrecut al dreptei credințe.

Citește  și MESAJE de SFÂNTUL VASILE 2020- 1 ianuarie. Urări pe care le poți trimite familiei, prietenilor sau colegilor, în ziua numelui

Grigore străbătuse toată știința filosofică și a bunei vieţuiri și de aceea avea putere cu aceste două arme. Păstorindu-și turma cu înțelepciune şi cu evlavie și, ajungând la bătrânețea frumoasă, a adormit și s-a mutat la Domnul.

Conform calendar-ortodox.ro, tot în această zi, este pomenirea Sfântului Amonie şi a Cuvinciosului Antipa de la Calapodești.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax