Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

CALENDARUL EVENIMENTELOR din 2017 la Alba Iulia. Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Festivalul de Film, Dilema și alte spectacole. LISTA

Publicat


p


piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_10Un nou sezon de evenimente va aduce valuri de sunet, culoare şi motive de distracţie Cetatea Alba Carolina. Va fi din nou muzică de calitate în Piaţa Cetăţii, dar şi scene spectaculoase şi momente artistice unicat, la care albaiulienii şi turiştii vor avea acces gratuit. Dacă primele concerte vor fi „indoor”, la Casa de Cultură a Sindicatelor, urmează Festivalul Roman Apulum şi Alba Fest, care vor invita din nou oaspeţii să respire aerul istoriei, dar şi cel contemporan, fără urme de plictiseală.

Şi în calendarul evenimentelor din acest an se regăsesc, pe lângă cele două deja menţionate, Sărbătoarea muzicii, Festivalul „Dilema veche”, Festivalul de muzică populară „Cântec de suflet”, competiţile sportive RowMania, Mamut Bike Race, Bastion Session, dar şi expoziția chinologică internațională, sărbătoarea de 1 Iunie, de 1 Decembrie sau concertele Pascale.

Primăria Alba Iulia a rezervat pentru acest an un buget de 3,6 milioane lei, pentru buna desfăşurare a evenimentelor.

Vezi şi 3.600.000 lei pentru evenimentele anului 2017 la Alba Iulia, de la Primărie. LISTA bugetelor pentru spectacole, concerte şi competiţii

CALENDARUL evenimentelor organizate de Primăria Alba Iulia în 2017

pianul calator12 aprilie: Pianul Călător

Ideea „Pianului călător” a început în 2011 și s-a concretizat în ore și ore de recitaluri mai mult decât ofertante. Trebuie doar sa uitaţi că în afara sălii de concert şi în tumultul secolului XXI pragmatismul domnește fără drept de apel şi, indiferent de vârsta pe care o aveţi, să vă lăsaţi inundaţi de culorile romantismului, care se pare că vor supravieţui atâta timp cât nu vom ajunge sa vedem lumea în alb si negru.

Vezi şi 12 aprilie: Pianul Călător. Romantic vals cu Horia Mihail, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

28 aprilie – 1 mai: Festivalul Roman Apulum

lupta gladiatoriMai mult de două mii de ani de istorie, comprimați într-un week-end. Ateliere antice, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, dansurile nimfelor și reconstituiri ale războaielor daco-romane.

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia. Festivalul se desfășoară anual în preajma zilei de 1 mai și adună peste 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare. Vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Vezi FESTIVALUL ROMAN APULUM 2017. PROGRAMUL evenimentului de la Alba Iulia, în perioada 28 aprilie – 1 mai. Demonstraţii de luptă, ateliere şi spectacol

Cum a fost ediţia din acest an a festivalului:

FOTO- VIDEO: Paradă, demonstrații militare, lupte și târg de sclavi la FESTIVALUL ROMAN APULUM de la Alba Iulia

FOTO – VIDEO : Paradă de noapte cu torțe și lupte de gladiatori. Prima zi a Festivalului Roman Apulum, ediția a V-a

FOTO-VIDEO: Dacii s-au trezit „din vis în coșmar” la Festivalul Roman Apulum. Romanii și-au arătat supremația câștigând bătălia finală

22 mai: Flautul Fermecat 

flautul fermecatCinci flaute. Cinci flaute fermecate vor putea fi admirate de spectatori la a cincea ediție a turneului național susținut de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail.

Și pentru că de fiecare dată trebuie să ne surprindă cu ceva, la acest nou turneu, Ion Bogdan Ștefănescu ne propune sa învățăm nu mai puțin de cinci nume japoneze diferite, toate asociate cu flautele sale: deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, flautul de lemn Yamaha, un flaut piccolo – Yamada, flautul alto – Sankyo și un flaut bas Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial.

Pentru cei care participă prima oară la o astfel de demonstrașie de magie instrumentală, cu siguranță seara pe care o vor petrece alături de cele cinci flaute fermecate, de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail va rămâne un reper între momentele de emoșie artistică pe care le-au trăit vreodată.

BASTION SKATE SESSIONCetatea Alba Carolina, Bastion Skate Park

Alba Iulia, Aleea Sfântul Capistrano, nr. 1

1-2 iunie: CETATEA COPIILOR

Un nou prilej de bucurie pentru prichindei, dar şi pentru cei care încă nu au uitat ce înseamnă joaca, prinde contur în fiecare an. Cetatea Alba Carolina se transformă într-un tărâm de basm cu castele, prințese și eroi fantastici.

2-5 iunie: ALBA FEST

Alba Fest® devine un reper pentru existența orașului, intens în bună masură datorită artiștilor care participă. Invitați efervescenți și mereu autentici oferă an de an un show fascinant, menit să aducă un omagiu exuberanței.

23-25 iunie: SĂRBĂTOAREA MUZICII

În Cetatea Alba Carolina, reîncepe Dominația Sunetului! Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată.

29-30 iunie: Expoziţia Chinologică Internaţională

Cetatea Alba Carolina devine pentru două zile locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie. Evenimentul oferă șansa proprietarilor de câini să-și evalueze cei mai buni prieteni într-o atmosferă inedită.

5-6 august ROWMANIA

Marele campion Ivan Patzaichin vă invită, cu mic, cu mare, să vă înscrieți în competiţia de vâslit în canotci de 10+1. Un eveniment care face valuri la propriu, pe Mureș și care se desfășoară la nivel național.

11-13 august: Festivalul „Cântec de suflet”

Cântec de suflet este un eveniment folcloric, care adună împreună slujitori ai cântecului străbun, autentic și veșnic. Portul, cântecul și jocul românesc sunt dăruite din toată inima de cei mai iubiți artiști ai României.

25-27 august: Festivalul DILEMA VECHE

La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un week-end cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

1-3 septembrie: Alba Iulia Music and Film Festival
Muzica și filmul vor străluci din nou în cadrul istoric al cetății Alba Carolina, unde timp de trei zile, între 1 și 3 septembrie, are loc a cincea ediție a Alba Iulia Music & Film Festival. Ca în fiecare an, intrarea este gratuită la toate proiecțiile și concertele din cadrul festivalului.

2 septembrie: Mamut Bike Race

Un nou concurs de ciclism? Nu. E mai mult de atât. Este un nou mod de a împrieteni mișcarea cu explorarea unei noi piste numită de pasionați Transalpina bicicliștilor, de a contopi aventura cu autodepășirea.

12 septembrie: Vioara lui Enescu

Vioara Guarneri, numită și “Catedrala”, își va etala acordurile impunătoare într-un spectacol care a depășit deja ca faimă granițele României. Gabriel Croitoru alături de pianistul Horia Mihail, traduc sunetul viorii lui Enescu la Alba Iulia în acorduri seducătoare și emoționante.

23 septembrie: Alba Iulia City Race

Proiectul își propune organizarea unui eveniment atletic de anvergură internațională, sub titulatura “ALBA IULIA CITY RACE” cuprinzând trei curse atletice, cu start în bloc, care combină alergarea pe șosea cu alergarea în teren variat. Participanții se vor putea înscrie la una dintre cele 4 curse programate în cadrul acestui eveniment, respectiv Semimaraton 21 km, Cros 10 km, Crosul Cetății – cursa populară și Kids Race.

Proiectul a fost astfel conceput pentru a atrage un număr cât mai mare de oameni în Alba Iulia pe de o parte, cât și pentru a atrage un număr cât mai mare de practicanți ai sportului în aer liber și pentru stabilirea unei cooperări între atleți, autorități publice locale, media, sponsori în vederea promovării unui stil de viață sănătos, pe de alta parte.

15 octombrie: Sărbătoarea Încoronării. VĂ PLACE BEETHOVEN?

Alba Iulia a fost, este şi va continua să fie un partener apropiat al Familiei Regale de care ne leagă, pe lângă conştiinţa unui trecut comun şi dorinţa unui viitor construit pe elemente fundamentale redutabile.

30 noiembrie- 3 decembrie: Festival de România

Vino să trăiești și să sărbătorești cea mai importantă zi a românilor, la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală. Să arătăm tuturor că de aici a început totul și că aici totul e ca la început: spiritul românesc descătușat, liber și mereu învingător.

5-21 decembrie: Serbările Iernii

Cei mici își primesc darurile de la Moș, cei mari își încălzesc sufletele cu un colind și-un vin fiert. Împreună ne bucurăm de luminile Cetății care ne binecuvântează sărbătorile.

21 decembrie: Crăciunu din 21

La început a fost o pură întâmplare, iar mai apoi devenit o adevarată sărbătoare. “Craciunu’ din 21” este momentul în care ne pregătim să-l primim pe Moș și spiridușii săi încărcați de cadouri.

 

 


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Eugen Ferariu

    luni, 24.07.2017 la 21:17

    Exista un afis de unde rezulta ca Estas Tone ar participa la Alba iulia (REVIVING WATER TOUR DATES 2017), pe 26 August in cadrul festivalului Dilema Veche. Stie cineva ceva despre acest eveniment? Daca da, se pot obtine ceva detalii in legatura cu achizitonarea biletelor? Multumesc foarte mult.

  2. Mihai B

    marți, 08.08.2017 la 19:27

    Conform paginii de facebook apare ca Estas Tonne va participa la Alba Iulia, eu astfel am aflat de eveniment. Imi pare nespus de rau ca in acea perioada o sa fiu plecat in concediu. Recomand acest eveniment celor care pot ajunge.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Vernisajul expoziției „Mozaikon”, la Alba Iulia. Lucrări ale studenților de la Facultatea de Teologie, secția Artă Sacră

Publicat

La Alba Iulia va avea loc marți, 28 ianuarie, vernisajul expoziției „Mozaikon”. Găzduită în clădirea Museikon, expoziția va cuprinde lucrări realizate de stundenții din anii I și II ai secției de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și va fi deschisă publicului până în 16 februarie.  Marți, 28 ianuarie, va fi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Primăria Alba Iulia reia proiectul ștrandului lăsat baltă de Mircea Hava. Baza de agrement ar putea fi terminată în 2021

Publicat

Din 2021, locuitorii din Alba Iulia se vor putea bucura, oficial, de un ștrand public în municipiu, dau asigurări autoritățile locale. Investiția de peste 4.000.000 de euro ar urma să fie demarată în acest an, pe terenul în suprafață de 4.000 de metri pătrați din zona Bazinului Olimpic. Primăria Alba Iulia va demara în acest […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Klaus Iohannis a explicat de ce în China se poate construi un spital în șase zile

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații luni, despre coronavirusul care a cauzat decesul a peste 80 de persoane în China, dar și despre măsuri în România. „Astăzi o avut loc o discuție interministerială, aștept să aflu concluziile, trebuie să luăm această chestiune foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv, eu sunt de […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Blajul, orașul cu trei episcopi. Importanța ultimei decizii a Sinodului Bisericii Greco-Catolice

Publicat

Declarat Oraș Episcopal de acum doi ani, Blajul are, din 2020, trei episcopi greco-catolici. Este vorba despre PF Lucian Arhiepiscop Major, PS Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore, cărora i se alătură Cristian Dumitru Crişan, care a fost ales Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Săptămâna trecută, Papa Francisc și-a dat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate