Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO Festivalul Roman Apulum: Dacii s-au trezit „din vis în coșmar”. Romanii au câștigat bătălia finală

Publicat

IMG_5206 Punctul culminant de la Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia a avut loc duminică, moment care a și pus punct ediției din acest an. Romanii și-au arătat din nou supremația câștigând bătălia finală împotriva dacilor dar nu înainte de câteva demonstrații militare și „sângeroasele” lupte între gladiatori. 

Esplanada Catedralei Romano Catolice din Alba Iulia a fost pentru o oră, „câmp”de luptă pentru aproximativ 100 de soldați romani și daci. La fel ca și la edițiile anterioare ale festivalului,  la bătălia finală care a încheiat ediția a V-a a Festivalului Roman Apulum au participat toate trupele de reenactori invitați în acest an.

 

IMG_5157 Bătălia finală a depășit tiparele poveștii din istorie și nu s-a ținut cont de neapărat de povestea de dragoste dintre doi „pui” de daci.

Anul acesta lupa finală a cuprins mai multe episoade visate de diferite personaje. După o noapte de domn și de visare, dimineața s-a prins cam pe nepregătiți pe daci care și în acest an au fost înviși de romani.

Înainte de marea bătălie spectatorii au asistat la câteva demonstrații militare ale trupelor de romani și un „război” între gladiatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax