Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Calendarul licitației Cupru Min: În 25 octombrie se deschid plicurile cu ofertele cumpărătorilor. Au mai rămas două firme eligibile

Publicat

În 25 octombrie se va ști cine este cumpărătorul celor peste 330.000 de tone de concentrat de cupru rezultate din producția Cupru Min pe următorii 7 ani. Acesta este anunțul făcut marți în conferință de presă de Florin Roman, care a mai adus la cunoștință totodată că, din cele trei firme interesate de achiziție, doar două au mai rămas în cursă.

„Din cei trei pețitori, Glencore International din Elveția a fost eliminat întrucât nu a prezentat documentele care atestă îndeplinirea criteriilor de eligibilitate. Au rămas în discuție cu oferte preliminare Yildirim Holding din Turcia, Trafigura Ltd. din Singapore”, a precizat Florin Roman.

Licitația se va desfășura după următorul calendar:

21 octombrie – se discută forma finală a proiectului contractului de vânzare-cumpărare a concentratului de cupru

24 octombrie – se depun ofertele pentru licitație

25 octombrie, ora 10.00 – deschiderea plicurilor cu ofertele de cumpărare ale potențialilor cumpărători.

„Sunt scoase la vânzare 331.890 de tone de concentrat de cupru. Contractul se întinde pe 7 ani. Avansul solicitat este de 40 de milioane de euro pentru partea de mediu și retehnologizare. Cantitatea maximă de concentrat de cupru livrată în costul acestui avans va fi de 45.360 de tone. În anul I nu se fac livrări. În anul 2 și 3 se vor face livrări de 4 milioane de euro. Anii 4-7, livrări în valoare de 8 milioane de euro”, a mai declarat Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax