Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Călin Matieș: ”Vinovații să plătească la pușcărie! Le promit că nu îi voi vizita la Aiud pe cei care ne ucid românii în spitale”

Publicat

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, cere oficial demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în contextul tragediei de la ”Matei Balș”. Mai spune că a cerut situația la zi a tuturor instituțiilor sanitare din județul Alba și progresele făcute în fiecare dintre ele în ultimele 2 luni.

De asemenea, va iniția un proiect de lege pentru dotarea spitalelor cu instalații de detectare și stingere a incendiilor.

”Astăzi am cerut în mod oficial să cadă câteva capete, pentru drama celor care au murit în chinuri groaznice într-un spital, care ar fi trebuit să îi redea sănătoși familiilor lor. I-am cerut oficial demisia ministrului Voiculescu!

Vinovații? Sunt mulți. Foarte mulți. Printre care și cei care conduc astăzi destinele acestei țări.

Țin minte că, la Colectiv, măcar a căzut un guvern… Astăzi, la o dramă la fel de mare, dar poate chiar ceva mai nedreaptă (de data aceasta niște români au murit carbonizați într-un spital, nu într-un club privat)  președintele țării se dă cu schiurile, premierul Cîțu (PNL) nu are nicio mustrare de conștiință, iar ministrul Sănătății (USR) se spală pe mâini de sângele pacienților carbonizați…

Știu: demisia lui Ponta nu a rezolvat problemele sistemului de sănătate… Dar ce ne facem cu ăștia de azi, care țin cu dinții de ciolanul guvernării, făcând slalomuri pe sângele și memoria nevinovaților uciși de un sistem corupt și incompetent?!

Astăzi am depus, încă de la prima oră, o nouă interpelare la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu prin care vreau să vedem situația la zi a tuturor instituțiilor sanitare din județul Alba și progresele făcute în fiecare dintre ele în ultimele 2 luni.

În paralel însă, împreună cu colegul meu, deputatul Radu Tuhuț și ceilalți parlamentari PSD, voi iniția un proiect de lege prin care vom impune ca, în termen de 24-36 de luni, fiecare spital din țară să se doteze cu:

  • instalații de detectare-semnalizare a incendiilor cuplate direct la echipajele de intervenție rapidă
  • instalații automatizate speciale de stingere a incendiilor, dar și instalații de limitare şi stingere cu hidranți interiori și cu hidranți exteriori

Noul proiect legislativ va prevede ca acest proces obligatoriu de modernizare să fie desfășurat în cadrul unui program național de îmbunătățire a întregii rețele spitalicești. Trebuie să o gândim ca un efort comun, al autorităților publice locale, județene și guvernamentale și să pornim o astfel de campanie la nivel național, indiferent de culoarea politică a celor de la putere sau din opoziție!

Voi face aceste propuneri sub forma unui amendament într-o primă fază la Legea bugetului de stat care urmează să fie votată în curând.

Fraților, sunt ferme avicole sau de bovine în țară care au instalații automatizate de stingere a incendiilor (de tip sprinkler) și nu suntem în stare ca de 30 de ani să avem instalații automatizate în spitalele României?

PS: i-am solicitat deja demisia și lui Cîțu, dar cred că îl așteaptă pe Johannis de la schi să îi ceară acordul…”, transmite Călin Matieș, senator PSD de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Newbie

    luni, 01.02.2021 at 19:52

    Intrebare pentru haiducul acesta: El are autorizatie PSI la restaurantul si hotelul lui din Santimbru?

  2. Tudor

    marți, 02.02.2021 at 09:27

    Mătieș este un analfabet cu tupeu care vorbește forțat limba română in mod asa zis regional .

  3. cici1800

    marți, 02.02.2021 at 10:50

    Maties! Vezi ca vinovatu principal e colegul tau de partid Streinu Cercel care e de foarte multi ani director la Matei Bals! Vai de capu tau

  4. Tudor

    marți, 02.02.2021 at 19:18

    Acest pitar are mult tupeu sa ceara demisia unor miniștrii. Locul lui este la taraba in cadrul piețelor volant unde a avut ocazia să prostească o anumita categorie de electori ( știm noi care )

  5. Elena

    miercuri, 03.02.2021 at 17:08

    Prima inițiativa în Senat. Să nu uite să-și pună în straiata lumânări. Doar atât poate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax