Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Călin Matieș: ”Vinovații să plătească la pușcărie! Le promit că nu îi voi vizita la Aiud pe cei care ne ucid românii în spitale”


Publicat

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, cere oficial demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în contextul tragediei de la ”Matei Balș”. Mai spune că a cerut situația la zi a tuturor instituțiilor sanitare din județul Alba și progresele făcute în fiecare dintre ele în ultimele 2 luni.

De asemenea, va iniția un proiect de lege pentru dotarea spitalelor cu instalații de detectare și stingere a incendiilor.

”Astăzi am cerut în mod oficial să cadă câteva capete, pentru drama celor care au murit în chinuri groaznice într-un spital, care ar fi trebuit să îi redea sănătoși familiilor lor. I-am cerut oficial demisia ministrului Voiculescu!

Vinovații? Sunt mulți. Foarte mulți. Printre care și cei care conduc astăzi destinele acestei țări.

Țin minte că, la Colectiv, măcar a căzut un guvern… Astăzi, la o dramă la fel de mare, dar poate chiar ceva mai nedreaptă (de data aceasta niște români au murit carbonizați într-un spital, nu într-un club privat)  președintele țării se dă cu schiurile, premierul Cîțu (PNL) nu are nicio mustrare de conștiință, iar ministrul Sănătății (USR) se spală pe mâini de sângele pacienților carbonizați…

Știu: demisia lui Ponta nu a rezolvat problemele sistemului de sănătate… Dar ce ne facem cu ăștia de azi, care țin cu dinții de ciolanul guvernării, făcând slalomuri pe sângele și memoria nevinovaților uciși de un sistem corupt și incompetent?!

Astăzi am depus, încă de la prima oră, o nouă interpelare la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu prin care vreau să vedem situația la zi a tuturor instituțiilor sanitare din județul Alba și progresele făcute în fiecare dintre ele în ultimele 2 luni.

În paralel însă, împreună cu colegul meu, deputatul Radu Tuhuț și ceilalți parlamentari PSD, voi iniția un proiect de lege prin care vom impune ca, în termen de 24-36 de luni, fiecare spital din țară să se doteze cu:

 • instalații de detectare-semnalizare a incendiilor cuplate direct la echipajele de intervenție rapidă
 • instalații automatizate speciale de stingere a incendiilor, dar și instalații de limitare şi stingere cu hidranți interiori și cu hidranți exteriori

Noul proiect legislativ va prevede ca acest proces obligatoriu de modernizare să fie desfășurat în cadrul unui program național de îmbunătățire a întregii rețele spitalicești. Trebuie să o gândim ca un efort comun, al autorităților publice locale, județene și guvernamentale și să pornim o astfel de campanie la nivel național, indiferent de culoarea politică a celor de la putere sau din opoziție!

Voi face aceste propuneri sub forma unui amendament într-o primă fază la Legea bugetului de stat care urmează să fie votată în curând.

Fraților, sunt ferme avicole sau de bovine în țară care au instalații automatizate de stingere a incendiilor (de tip sprinkler) și nu suntem în stare ca de 30 de ani să avem instalații automatizate în spitalele României?

PS: i-am solicitat deja demisia și lui Cîțu, dar cred că îl așteaptă pe Johannis de la schi să îi ceară acordul…”, transmite Călin Matieș, senator PSD de Alba.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. Newbie

  luni, 01.02.2021 at 19:52

  Intrebare pentru haiducul acesta: El are autorizatie PSI la restaurantul si hotelul lui din Santimbru?

 2. Tudor

  marți, 02.02.2021 at 09:27

  Mătieș este un analfabet cu tupeu care vorbește forțat limba română in mod asa zis regional .

 3. cici1800

  marți, 02.02.2021 at 10:50

  Maties! Vezi ca vinovatu principal e colegul tau de partid Streinu Cercel care e de foarte multi ani director la Matei Bals! Vai de capu tau

 4. Tudor

  marți, 02.02.2021 at 19:18

  Acest pitar are mult tupeu sa ceara demisia unor miniștrii. Locul lui este la taraba in cadrul piețelor volant unde a avut ocazia să prostească o anumita categorie de electori ( știm noi care )

 5. Elena

  miercuri, 03.02.2021 at 17:08

  Prima inițiativa în Senat. Să nu uite să-și pună în straiata lumânări. Doar atât poate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

ANRE a amendat Hidroelectrica, Electrica, E.ON și ENEL. Primele sancțiuni după liberalizarea pieței de energie electrică

Publicat

Companiile Hidroelectrica, Electrica, E.ON și ENEL au fost amendate de către ANRE pentru nerespectarea reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a anunțat, marți, într-un comunicat, că a amendat cinci furnizori de energie electrică cu o sumă totală de două milioane de lei, în contextul unor nereguli descoperite după liberalizarea pieței.

Având în vedere sesizările primite din partea consumatorilor, ANRE anunță că a demarat și a finalizat acțiunile de control desfășurate la furnizorii de energie electrică.

ANRE a constatat nerespectări ale reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică și a aplicat sancțiuni după cum urmează:

ANRE – amenzi pentru Hidroelectrica, Electrica, E.ON și ENEL

Furnizorul HIDROELECTRICA a fost sancționat cu amenda contravențională în valoare de 410.000 de lei pentru:

 • nerespectarea în totalitate prevederilor legale privind modul de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call-center);
 • nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;
 • nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

Furnizorii ELECTRICA FURNIZARE și E.ON ENERGIE ROMANIA au fost sancționați fiecare cu amendă contravențională în valoare de 400.000 de lei pentru:

 • nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;
 • nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

Furnizorii ENEL ENERGIE și ENEL ENERGIE MUNTENIA au primit câte 400.000 de lei pentru nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

Au fost verificate următoarele aspecte:

 • modul de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call-center);
 • respectarea obligației de a comunica solicitantului, în scris, în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data primirii cererii, a unei oferte privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;
 • respectarea obligației de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice în termen de maximum 5 zile de la data transmiterii de către clientul final a documentelor necesare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Pictorul din Blaj, Horea Cucerzan, a murit la 82 de ani. Era considerat unul dintre cei mai importanți artiști contemporani

Publicat

Fondatorul Taberei Internaţionale de Artă „Inocenţiu Micu Klein” Blaj, pictorul Horea Cucerzan, născut la Blaj, a murit, luni, în urma unui stop cardiac, la un spital din București, unde era internat pentru analize, la vârsta de 82 de ani.

Reputatul artist lasă o moștenire culturală inestimabilă și impresionantă, nu doar prin lucrările sale valoroase, ci și prin cele aproape o mie de opere de artă produse în cele 23 de ediții ale taberei de creație de la Blaj, pe care a inițiat-o și a dezvoltat-o, an de an, în orașul natal.

Pentru meritele sale, pictorului Horea Cucerzan i s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Blaj, în anul 2008. El a fost inițiatorul Muzeului de Artă Contemporană din Blaj şi al Centrului Cultural pentru Arte „Horea Cucerzan” din Blaj. De altfel, în comunicatul Uniunii Artiștilor Plastici din România, se precizează că maestrul dorea să se retragă, în luna martie, la „Casa Horea Cucerzan”, atelierul său de la Blaj.

Pictorul Horea Nicolae Cucerzan s-a născut la Blaj, în data de 7 iunie 1938. A absolvit Academia de Arte Frumoase „Ion Andreescu” din Cluj Napoca, secția pictură, promoția 1963. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, a participat, din anul 1973, la toate expozițiile de artă (municipale, anuale, bienale, republicane) organizate în România, având și numeroase expoziții în străinătate.

Trupul neînsuflețit al pictorului Horea Cucerzan va fi depus la capela Bisericii „Sfânta Treime” – Militari (București), marți, 2 martie, între orele 16:00-18:00, și miercuri 3 martie, între orele orele 09:00 – 18:00, se arată în comunicatul Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Sursă: radioblaj.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Elena Udrea și Ioana Băsescu au primit 8 și respectiv 5 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Publicat

udrea interpol

Elena Udrea a fost găsită vinovată pentru șapte fapte și a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare (6 ani de executat, plus un spor de 2 ani). Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. 

Fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. În același dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat.

Ioana Băsescu a fost găsită vinovată pentru trei fapte de corupție (o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani).

Sentințele pot fi atacate la Curtea Supremă. În plus, instanța a decis confiscarea a circa un milion de lei de la Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării și fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu.

Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate la instanța superioară.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 3.950 de cazuri noi de COVID-19 din 33.544 de teste, 106 decese și 1.044 de pacienți la ATI. Situația în 2 martie

Publicat

3.950 de cauzuri noi de infectare cu coronavirus, 106 decese și 1.044 de pacienți la ATI, sunt datele la zi transmise de autoritățile naționale, marți, 3 martie. 

Până astăzi, 2 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 808.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

744.040 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.950 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Până astăzi, 20.509 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.03.2021 (10:00) – 02.03.2021 (10:00) au fost raportate 106 decese (62 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 27 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani.

105 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.536. Dintre acestea, 1.044 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.052.659 de teste RT-PCR și 315.789 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.392 de teste RT-PCR (15.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.853 la cerere) și 10.152 de teste rapide antigenice.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 4 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 2 martie a.c.

Pe teritoriul României, 42.716 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.347 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.375 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 131 de persoane.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate