Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Călin Popescu Tăriceanu, în vizită electorală la Alba Iulia. Vezi ce declară liberalii despre proiectul RMGC

Publicat

Liderul deputaților PNL, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat, joi, începând cu ora 16.30, în vizită electorală la Alba Iulia. Cu această ocazie, la sediul PNL Alba,va fost organizată o conferință de presă, în care acesta, împreună cu reprezentantul liberalilor și candidatul la președinția Consiliului Județean Alba, au tratat mai multe aspecte ale vieții în România, în contextul campaniei electorale și al alegerilor locale care vor avea loc duminică, încercând, pe ultima sută de metri, să convingă electoratul să acorde USL cât mai multe voturi.

Călin Popescu Tăriceanu și-a argumentat vizita la Alba Iulia în sprijinul candidaturii lui Teodor Atanasiu la șefia Consiliului Județean Alba, ca fiind determinată, dincolo de prietenia veche cu acesta, mai ales de „performanța lui politică”. Experiența politică a lui Teodor Atanasiu este, în opinia fostului prim-ministru al României, direct proporțională cu șansele sale de reușită în administrația locală, unde, cea mai mare greșeală este „parașutarea unor oameni lipsiți de experiență în funcții publice importante”.

La inițiativa jurnaliștilor, cei doi lideri liberali au deschis și subiectul proiectului de la Roșia Montană. Fără a exprima o „părere oficială” despre proiect și amintindu-și că în perioada în care a fost prim-ministru „nici nu s-a opus proiectului, dar nici nu l-a sprijinit”, Tăriceanu a afirmat că o decizie a Guvernului în sensul demarării sau a opririi acestuia va fi posibilă în momentul în care condițiile solicitate vor fi întrunite: avize de mediu, chestiuni de redevență și altele. De asemenea, date fiind controversele pe care le-a stârnit proiectul de la Roșia Montană, liberalul a propus ca decizia să fie luată și în funcție de rezultatele unui referendum. În completarea acestuia, Teodor Atanasiu a amintit cele două variante „proaste” care au dus la amânarea unei decizii despre proiect: ca oamenii de acolo „să moară de foame sau să moară de poluare împreună cu generațiile care vor urma”. Cu toate acestea, în opinia lui Teodor Atanasiu, Guvernul ar trebui să negocieze niște garanții pentru problemele de mediu înainte de a demara proiectul.

Cât despre scandaloasa „minciună” a ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, acesta a adăugat că ministrul ar fi susținut că „speră” să ia o decizie până la sfârșitul anului, în condițiile în care toate avizele și documentele necesare proiectului sunt obținute.

Traiectoria turneului electoral în care se află liberalul Călin Popescu Tăriceanu în județul Alba cuprinde și orașul Blaj, unde liderul deputaților PNL a poposit începând cu ora 18.00 și a participat la lansarea candidaților liberali la alegerile locale și pentru a-l susține pe candidatul USL la primăria orașului, Claudiu Nicușan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    joi, 07.06.2012 at 21:50

    dute ba la miticii tai si lasane,ca ai distrus economia cand a-i fost priministru a-i cheltuit fara masura si efectele sau vazut in anii urmatori,totul e gargara penelista si cand pleci ia-l si pe mitica fulea de la SEBES ca acolo e de el are de unde sa aleaga cluburi de noapte si pitipoance ca ai plac tare mult,hai valea!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax