Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Călin Popescu Tăriceanu îşi face Partidul Reformator Liberal, cu care vrea să candideze la prezidenţiale şi să câştige alegerile. Ce spune Antonescu

Publicat

În aceeaşi zi în care a demisionat din PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că anunţă joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

„Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult”, a spus Tăriceanu la Antena3.

Întrebat de moderator dacă „mai mult” înseamnă să fie preşedinte al României, Tăriceanu a răspuns: „Da”.

Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: „Da, vă spun că da”.

Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: „Da”.

Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

„Mâine (joi – n.r.) anunţ decizia de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemulţumiţi din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregătiţi, cu competenţă, cu care să dăm un nou suflu USL. În acest sens, putem să ne gândim şi la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Sunt convins de pe acum că îl voi învinge pe Crin Antonescu”, a spus Tăriceanu.

El a spus că Antonescu este un „alter ego” al lui Băsescu, pentru că le-a spus liberalilor marţi în Delegaţia Permanentă că va ajunge preşedintele României şi va pune el un premier liberal, procedând similar lui Băsescu.

Tăriceanu şi-a anunţat, miercuri, demisia din PNL.

Antonescu, despre Tăriceanu: Pentru PNL e un deja vu, şi Stoica cu Stolojan au plecat spre putere

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă pentru PNL un deja-vu, în mod similar cu demersul lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, care au trecut într-o zonă de putere.

Întrebat cum vede demersul lui Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal, Antonescu a răspuns: „Pentru PNL este un deja-vu, suntem, că nu doar domnul Tăpriceanu e de 24 de ani în partid şi noi am trăit această istorie, nu doar o cunoaştem (…) Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi cu protagonişti, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan, când dânşii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială. Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, face aceleaşi lucru”, a susţinut Antonescu într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

„Toate lucruri care se întâmplă în aceste din urmă zile, şi ruperea USL şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma eu cred că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti (…) E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL”, a mai spus preşedintele PNL.

El a mai afirmat că nu ar „dramatiza deloc” evenimentele din aceste zile şi nu este mirat de gestul fostului premier şi preşedinte al PNL.

Antonescu a susţinut că PNL a dovedit faptul că este un partid unit, prin deciziile pe care le-a luat şi prin luările de poziţii ale liderilor săi, iar demersul lui Tăriceanu este unul singular.

Antonescu a precizat că nu poate exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL să părăsească partidul alături de Tăriceanu, însă numărul acestora ar putea să fie nesemnificativ. El a mai precizat că nu are „vreun dubiu” în faptul că PSD nu îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu într-o cursă prezidenţială.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate