Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Camere de supraveghere audio-video în școli. Ce spun elevii despre măsura propusă de Ministerul Educației

Publicat

AIRBNB interzice camerele video

Camere de supraveghere audio-video în școli. Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor precizează că este necesară stocarea sigură a imaginilor video.

Modificările legislative au fost anunțate la începutul acestei săptămâni, de ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Școlile vor putea decide instalarea sistemelor de supraveghere video-audio pentru asigurarea pazei şi protecţiei persoanelor şi a bunurilor, precum şi ca măsură de prevenţie a actelor de violenţă.

Școlile vor putea monitoriza audio-video elevii și profesorii, fără acordul acestora. Modificări anunțate de ministrul Educației

CNE: Camerele video pot descuraja incidentele. Oferă probe

„Din păcate, realitatea din unele unităţi de învăţământ este umbrită de incidente de bullying, hărţuire şi alte forme de violenţă, dar şi vandalism. Elevii pot fi intimidaţi sau agresaţi fizic de colegi, iar bunurile şcolare şi obiectele personale pot fi deteriorate.

Aceste aspecte creează un mediu nesigur şi contrar principiilor după care sistemele de învăţământ se ghidează.

De aceea, Consiliul Naţional al Elevilor susţine implementarea unor măsuri care să conducă la creşterea gradului de siguranţă în şcoli.

Camerele de supraveghere sunt un instrument valoros în acest sens, descurajând incidentele negative şi oferind probe audio-video pentru investigarea lor. Înregistrările pot ajuta la identificarea agresorilor, protejarea elevilor vulnerabili şi eficientizarea procesului de anchetă”, afirmă reprezentanţii CNE într-un comunicat citat de Agerpres.

Elevii, profesorii și părinții să fie informați despre modul de monitorizare

Reprezentanții elevilor susțin că, atât timp cât stocarea sigură a imaginilor video va fi o prioritate nu vor exista probleme.

„Măsurile de securitate pot varia, un exemplu fiind controlul accesului, limitat la personalul autorizat, cu o justificare clară şi documentată pentru deschiderea unei anchete. Considerăm că aceasta este una dintre metodele corecte de accesare a înregistrărilor.

Cu siguranţă ne dorim ca organele abilitate să poată realiza o imagine clară şi de ansamblu a situaţiilor de risc la care anumite persoane din incinta şcolii au fost expuse”, afirmă reprezentanţii CNE.

CNE susţine că elevii, profesorii şi părinţii trebuie să fie informaţi „clar” cu privire la amplasarea camerelor, tipul lor, durata stocării înregistrărilor şi procedurile de acces. Aceste aspecte „trebuie să fie reglementate corespunzător”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax