Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Căminul cultural cu muzeu și dispensar medical de la Pâclișa. Primăria contractează serviciile de dirigenție șantier

Publicat

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție servicii dirigenție de șantier pentru un proiectul din Pâclișa început în urmă cu șase ani și oprit doi ani mai târziu din cauza nerespectării unor termeni contractuali. Acum au reînceput lucrările și se actualizează proiectul.

Serviciile de dirigenție șantier sunt necesare pentru verificarea execuției corecte a lucrărilor. Dirigintele de șantier va trebui să fie prezent zilnic în locația lucrărilor.

Lucrările vor fi de categoria C și vizează: instalații electrice interioare și exterioare, inclusiv branșamentul la rețea, instalații paratrăsnet, instalații detectare, semnalizare și avertizare incendii, instalații de hidranți interiori, instalații sanitare interioare și exterioare, inclusiv branșament rețea apă, instalații de încălzire, instalații de alimentare cu gaze, inclusv branșament rețea.

Este în derulare și o licitație pentru servicii de completare/actualizare proiectare și execuţie pentru obiectiv investiţii „Construire cămin cultural, cabinete medicale si muzeu etnografic” în cartierul Pâclișa. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.722.838,55 de lei, fără TVA. 

„Lucrările de construire pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire cămin cultural, cabinete medicale și muzeu etnografic” Pâclișa au fost contractate inițial în 2014, pentru ca în anul 2016 să fie oprite prin rezilierea contractului încheiat cu Fininvest SRL datorită nerespectării termenelor contractuale. Până la acea dată a fost executată parțial structura de rezistență, zidării de închidere și hidroizolații. Pentru finalizarea obiectivului este necesară reluarea lucrărilor, în acest sens impunându-se completarea/actualizarea documentației tehnice”, potrivit documentației.

Imobilul se află pe strada Carpenului 129 A, are suprafața desfășurată de 979,10 mp și cea construită de 157.50 mp, iar valoarea totală actualizată a investiției era de 4.351.699,52 lei (inclusiv TVA),din care lucrări construcții-montaj 3.431.194,53 lei. Comparativ, valoarea aprobată inițial, în 2012, era de 3.140.747,97 lei (inclusiv TVA).

Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Regimul de înălțime al clădirii este demisol – 3 niveluri și parter.

Studiul de fezabilitate a fost aprobat în 2012. Proiectul prevedea construirea unui imobil nou în Pâclișa, în care să funcționeze căminul cultural, un muzeu etnografic, dar și cabinete medicale. Clădirea ce adăpostea căminul cultural era veche, în stare avansată de degradare și a fost demolată.

În 2014, Fininvest SRL Alba Iulia a început lucrările și a realizat structura de rezistență, o parte din închiderile perimetrale și hidroizolații – toate în proporție de 75%.

”Deoarece execuția lucrărilor avansa greoi, nu au fost respectate termenele contractuale și având probleme din punct de vedere calitativ”, Primăria Alba Iulia a decis în 2016 rezilierea contractului de execuție, iar lucrările au rămas în stadiul de acum patru ani, potrivit documentației.

Lucrările neconforme nu au fost decontate, iar acestea trebuie remediate.

Ulterior, documentația tehnică inițială a fost completată și a fost nevoie de o nouă autorizație de construire.

În 2018, au fost actualizate prețurile și recalculate cantitățile ”rest de executat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax