Eveniment
FOTO: Licitație pentru finalizarea lucrărilor la Căminul cultural cu muzeu și dispensar medical de la Pâclișa. Cum va arăta
Lucrările începute în urmă cu șase ani la Căminul cultural cu cabinete medicale și muzeu etnografic din cartierul albaiulian Pâclișa vor continua printr-o investiție de peste 2,7 milioane de lei.
Primăria municipiului Alba Iulia a lansat marți, 23 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de completare/actualizare proiectare și execuţie pentru obiectiv investiţii „Construire cămin cultural, cabinete medicale si muzeu etnografic” în cartierul Pâclișa. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.722.838,55 de lei, fără TVA.
Reamintim faptul că Primăria Alba Iulia vrea să continue lucrările la noul cămin cultural din Pâclișa, ce va găzdui și dispensar și muzeu etnografic, o investiție ce a fost aprobată în 2012 și oprită patru ani mai târziu. Consilierii locali din municipiu au aprobat în luna mai indicatorii tehnico-economici actualizați.
Citește și Cămin cultural cu muzeu și dispensar medical la Pâclișa. Primăria Alba Iulia vrea să continue investiția oprită acum 4 ani
„Lucrările de construire pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire cămin cultural, cabinete medicale și muzeu etnografic” Pâclișa au fost contractate inițial în 2014, pentru ca în anul 2016 să fie oprite prin rezilierea contractului încheiat cu Fininvest SRL datorită nerespectării termenelor contractuale. Până la acea dată a fost executată parțial structura de rezistență, zidării de închidere și hidroizolații. Pentru finalizarea obiectivului este necesară reluarea lucrărilor, în acest sens impunându-se completarea/actualizarea documentației tehnice”, se precizează în caietul de sarcini.
Imobilul se află pe strada Carpenului 129 A, are suprafața desfășurată de 979,10 mp și cea construită de 157.50 mp, iar valoarea totală actualizată a investiției este de 4.351.699,52 lei (inclusiv TVA),din care lucrări construcții-montaj 3.431.194,53 lei. Comparativ, valoarea aprobată inițial, în 2012, era de 3.140.747,97 lei (inclusiv TVA).
Funcţiunea principală este cea de cămin cultural, muzeu etnografic și cabinete medicale. Funcțiunile diferitelor spații sunt următoarele:
- Parter (arie utilă 134 mp): acces sala festivități, grup sanitar pacienți, grup sanitar personal, cabinet Medicină Dentară, cabinet Medicină Generală, sală tratamente, sterilizare, depozit deșeuri, acces dispensar, centrală termică, sală așteptare (supantă)
- Demisol 1 (arie utilă 325,9 mp): sală festivități (196,12 mp), grup sanitar, vestiar, bucătărie, preparare legume/carne/pește, oficiu, spălător veselă, terasă acoperită, scară exterioară
- Demisol 2 (arie utilă 160,4): muzeu etnografic (160,37 mp), terasă acoperită, scară exterioară
- Demisol 3 (arie utilă 103 mp): hol, centrală termică, depozitare, birou, grup sanitar, terasă acoperită
Construcția existentă (Demisol (3 niveluri) + Parter (cu supantă)) este o structură în cadre din beton armat rămasă neterminată.
Potrivit memoriului tehnic, investiția contructiei expertizate evidențiază deficiențe de execuție și degradări ale elementelor executate:
- multiple zone în care betonul prezintă segregări;
- rosturi de turnare tratate necorespunzător;
- zone cu beton carbonatat, prezența eflorescențelor;
- fisuri în cadrul planșeelor din beton armat;
- zone unde stratul de acoperire cu beton este insuficient, bare de armatură expuse;
- noduri în care elementele structurale sunt dezaxate;
- elemente din beton armat care prezintă variații bruște ale secțiunilor neprevăzute în proiect;
- elemente din lemn afectate de atac de cari și acțiunea apelor meteorice;
- lipsa rosturilor între cele 3 tronsoane de clădire cu regim de înălțime diferit.
Potrivit caietului de sarcini, execuția lucrărilor de construcții și instalații vor consta din:
- lucrări de demolare parțială și consolidare a structurii de rezistență, a șarpantei și a zidăriei
- execuția zidului de sprijin,
- hidro și termoizolații,
- învelitori,
- tâmplării interioare și exterioare,
- finisaje interioare și exterioare,
- instalații sanitare (inclusiv hidranți), termice, electrice
- amenajări exterioare (spații verzi, parcări)
- branșamente/racorduri utilități (apă, energie electrică și gaze naturale)
- execuția unei ministații de epurare ape uzate
Alimentarea cu energie electrică se va realiza dintr-un post de transformare amplasat pe latura de Nord-Est a terenului.
Alimentarea cu apă se va face prin racordarea la rețeaua de apă existentă în zonă. Evacuarea apelor uzate se va realiza cu ajutorul unor puțuri absorbante cu trecerea în prealabil a apelor menajere printr-o microstație de epurare.
Agentul termic necesar încălzirii și preparării apei calde menajere este furnizat de o centrală termică pe gaz de 31 Kw pentru dispensar și trei centrale de 31 kW montate în cascadă pentru restul spațiilor obiectivului.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News