Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 începe astăzi în România, în zece spitale aflate în prima linie

Publicat

Campania de vaccinare anti-COVID va începe duminică dimineață în România, iar primii vaccinați vor fi angajații Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, urmați de cadrele medicale din celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus. În total, România ar urma să primească de la Comisia Europeană vaccin pentru imunizarea a 10,7 milioane de persoane. Vaccinarea populației ar urma să înceapă în primăvară.

Reamintim că în România a ajuns vineri o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de BioNtech- Pfizer. Administrarea vaccinului anti-COVID-19 se face în două doze, la un interval de trei săptămâni. Vaccinarea este gratuită și voluntară.

Citește și DOCUMENT: PROSPECTUL tradus în limba română al vaccinului anti-COVID care a ajuns în România. Reacții adverse și contraindicații

Primii vaccinați vor fi angajații celor 10 spitale de boli infecțioase aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus, cărora le-au fost repartizate peste 3.000 de vaccinuri, doar pentru prima administrare.

Vaccinarea va începe duminică, la ora 09.00, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, iar la celelalte 9 spitale din România vaccinarea va începe după ora 10:00.

„Cele peste 3000 de doze sunt doar pentru prima administrare și constituie un necesar estimativ întocmit de fiecare unitate spitalicească și poate suferi modificări. O parte din personalul din spitale este în concediu, alții sunt la scurt timp post-infecție cu SARS-Cov2, alții au trecut recent prin această infecție și au decis să mai aștepte până ce se vor vaccina. Mai mult decât atât, subliniem că aceste doze trebuie să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”, au transmis reprezentanții Comitetului național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19, întrebați ce se va întâpla cu restul de doze de vaccin sosite în România.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19, vaccinul a fost distribuit astfel:

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – 100 de doze
2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ – 600 de doze
3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze
4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca – 375 doze
5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța – 170 doze
6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova- 90 doze
7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – 260 doze
8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență – 210 doze
9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava – 250 doze
10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara – 450 doze.

În baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax