Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2019 s-a încheiat. Sancțiuni drastice pentru cei care continuă propaganda

Publicat

sectii vot 1

Campania electorală pentru Alegerile prezidențiale 2019 s-a încheiat sâmbătă, 9 noiembrie, la ora 7.00. Continuarea oricărui tip de propagandă electorală constituie contravenție și se sancționează cu amendă. Sunt interzise difuzarea de mesaje audio, video sau mixte, dar și prezentarea de sondaje.

Dacă se va organiza și un al doilea tur de scrutin campania electorală începe la data de 15 noiembrie 2019 şi se încheie la data de 23 noiembrie 2019, la ora 7.00.

Ordinea candidaților pe buletinele de vot la Alegeri Prezidențiale 2019

La urne, pentru alegerea președintelui sunt așteptați peste 18 milioane de români. Votul a început în Diaspora încă de vineri, iar până sâmbătă la ora 9.00, s-au prezentat la urnele din străinătate peste 100.000 de români. 

Potrivit legislaţiei, constituie contravenţie ”continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

CITEȘTE ȘI: Cotele la pariuri pe care le au candidații la Prezidențiale 2019. Se poate paria inclusiv pe prezența la vot

Mai mult, se sancţionează cu amendă ”purtarea pe durata votării de către membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, persoanele însărcinate cu paza, persoanele acreditate sau de către operatorii de sondaj ai institutelor de sondare a opiniei publice sau ai societăţilor comerciale ori ai organizaţiilor neguvernamentale de ecusoane, insigne ori alte însemne de propagandă electoral”. Pentru această faptă, amenda este cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

La alegerile prezidențiale 2019, în cursa pentru Cotroceni sunt înscriși 14 candidați. 

În țară procesul electoral pentru alegerea președintelui va începe duminică, la ora 7.00.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax