Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, la Alba Iulia. Cât este bugetul estimativ

Publicat

Din luna august, la Alba Iulia ar urma să se desfășoare o campanie de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 29 iulie.

Proiectul este propus pentru ”reducerea incidenței abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân și a actelor de cruzime și maltratare”.

”Singura soluție umană, sustenabilă și eficientă de a controla numărul animalelor cu sau fără stăpân este sterilizarea în masă”, se arată în documentația semnată de șef Serviciu Gestionare Câini fără Stăpând, dr. Vasile Bereș.

Potrivit sursei citate, înmulțirea necontrolată a animalelor, în special a câinilor, reprezintă una dintre cauzele principale de abandon pe domeniul public.

”În privința abandonului de animale, acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor, cât și din înmulțirea necontrolată a animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deși obligativitatea există”, se mai precizează în documentație.

Oferta de sterilizare a câinilor cu stăpân prezentată de Asociația ”Prietenii lui Azor” este de 130 de lei (fără TVA) pe exemplar.

Potrivit proiectului, Asociația va derula campania de sterilizare a câinilor fără pedigree, cu stăpân, în perioada 16 august – 30 noiembrie 2011.

Bugetul estimativ este de 35.000 de lei pentru derularea acțiunii, urmând să fie suportat din bugetul local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax