Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campanii promoționale false: Hackerii se folosesc de imaginea unor companii cunoscute, pentru a fura banii utilizatorilor

Publicat

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează asupra unor false campanii promoționale în mediul online.

Hackerii se folosesc de imaginea unor companii cunoscute pentru a fura datele personale și financiare ale utilizatorilor.

Autoritățile atrag atenția asupra concursurilor și ofertelor fictive care apar pe rețelele de socializare, postate de către atacatori pentru a accesa date personale ale utilizatorilor, pretinzând că sunt conturi ale unor companii cunoscute.

“Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip #phishing sau #scam implică lansarea unor noi conturi de social media sau chiar grupuri pe aceste platforme, care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute. Raportați astfel de pagini/grupuri pentru fraudă!

Pe aceste pagini sau grupuri, infractorii cibernetici publică postări cu site-uri de phishing și oferte promoționale închipuite, precum această ‘oportunitate’ de a câștiga un laptop.

În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime”, transmit specialiștii DNSC.

Cum sună anunțul de pe Emag FANS: 

  • ”Să aruncăm niște laptopuri pe care nu le mai putem vinde, nu?” Ne-am gândit în loc să-l aruncăm, să le dăm oamenilor care au nevoie. Toate laptopurile funcționează, dar sunt unele care au daune minore precum zgârieturi. , lovituri și altele returnate la magazinul nostru de către clienți. Nu dorim ca acestea să se piardă, așa că le vom trimite aleatoriu persoanelor care au distribuit și au comentat „” pentru a confirma înregistrarea lor înainte de 10 aprilie. (Laptopul este livrat a doua zi)”.

Autoritățile recomandă verificarea sursei acestor campanii promoționale, evitarea furnizării de date personale sau financiare, dar și a descărcării sau accesării unor link-uri nesecurizate, deoarece există pericolul infectării cu viruși malware și al fraudei online.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax