Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când coșmarul devine realitate: O femeie din Alba, atacată de iubit, în timp ce dormea. Bărbatul avea un ordin de protecție

Publicat

pixabay free

În lipsa unor măsuri reale, femeiile – victime ale violenței domestice, sunt în continuare țintele agresorilor. Este și cazul unei femei din Sebeș, care a fost atacată în somn, de fostul iubit, față de copilul minor, pe numele căruia exista un ordin de protecție.

Mai exact, bărbatului îi era interzis să se apropie la mai puțin de 50 de metri de femeie și de locuința acesteia, însă nu a respectat măsura. 

Cei doi au un copil împreună, iar într-o seară, bărbatul a plecat din Sibiu pentru a-și vedea copilul, însă totul s-a transformat într-un atac care se putea sfârși tragic.

Pentru faptele sale a fost trimis în judecată, iar 8 aprilie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră preliminară.

Cum s-a petrecut atacul

Faptele s-au petrecut în luna octombrie a anului 2021. La începutul lunii, în data de 10, femeia a cerut un ordin de protecție pe numele bărbatului. Judecătorii au admis cererea și i-au intrezis bărbatului pe o perioadă de 6 luni să se mai apropie de aceasta la mai puțin de 50 de metri, de casa sa și să o contacteze pe aceasta.

Însă bărbatul nu a respectat decizia judecătorilor.

CITEȘTE ȘI: Proiectul care ar putea salva femeile agresate de către soți bate pasul pe loc. Cum putea fi evitată o tentativă de omor în Alba

În data de 2 decembrie 2021 acesta a plecat noaptea, din Sibiu, sub pretextul că vrea să își vadă copilul. A ajuns în Sebeș în jurul orei 03.00, noaptea.

De acolo a mers către locuința femeii, a sărit gardul locuinței și a intrat în dormitorul femeii, unde aceasta dormea împreună cu fiul lor minor.

Strigăte de ajutor și lovituri cu pumnii și picioarele

După ce a intrat peste femeie în casă, ”inculpatul a început să tragă de păr persoana vătămată, târând-o pe jos, a lovit-o cu palmele și picioare peste corp, reproșându-i că nu îl lasă să își vadă copilul.

Persoana vătămată a început să strige după ajutor,cerându-i acestuia să părăsească locuința, inculpatul refuzând aceasta ,ocazie cu care i-a pus mână pe gură pentru a nu mai striga. Persoana vătămată a reușit să strige mai tare în speranța că cineva ar putea să o audă pentru a-i veni în ajutor.

Inițial, inculpatul a avut intenția de a pleca dar se întorcea și continua activitatea violentă la adresa persoanei vătămate. La un moment dat,fiindu-i teamă de consecințele activității sale infractionale, inculpatul a plecat iar persoana vătămată a apelat serviciul 112, la scurt timp ajungând organele de poliție.”, se arată în motivarea instanței.

Femeia a avut nevoie de aproape 10 zile de îngrijiri medicale.

Pentru faptele sale, bărbatul va fi judecat pentru încălcarea ordinului de protecție, violență în familie și violare de domiciliu.

Faptele bărbatului demonstrează încă o dată că neputința statului român de a ține sub control fenomenul de violență în familie. O măsură reală ar fi cea a implementării sistemului de brățări electronice, dar pentru ca acest lucru să devină real, mai multe instituții ale statului trebuie să lucreze pentru implementarea acestuia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax