Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când intră pensiile în decembrie. Ce spune șeful Casei de Pensii, în contextul minivacanței de 1 Decembrie și Sfântul Andrei

bani card pensii salarii lei

Publicat

Când intră pensiile în decembrie: Autoritățile dau asigurări că nu vor exista întârzieri. Pensionarii nu vor fi afectați de zilele libere de la începutul lunii decembrie, iar poștașii vor ajunge la timp cu banii.

Toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii până pe 15 decembrie.

Citește și Când intră pe card pensiile majorate, în ianuarie 2024. Creștere de 13,8% pentru toți pensionarii

O parte din bani au fost deja viraţi Poștei încă de săptămâna trecută. Cel puțin așa a declarat, miercuri, preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, citat de Agerpres.

El a fost întrebat dacă pensiile vor fi virate la timp, în condiţiile în care sunt două zile libere, 30 noiembrie şi 1 Decembrie.

„De când sunt preşedinte la Casa Naţională de Pensii nu s-a întârziat absolut nici o zi. E aceeaşi procedură în fiecare an.

Am făcut toate diligenţele în acest sens. Deja o parte din bani i-am virat Companiei Naţionale Poşta Română începând chiar de săptămâna trecută – o sumă substanţială.

Aproximativ 50% din suma pe luna decembrie am virat-o. Urmează să facem plăţi şi după 1 decembrie.

Luni, 4 decembrie, vom mai face încă o plată, vom mai face şi ulterior. Astfel încât oamenii să primească banii la timp, aşa cum îi primesc lună de lună, să nu se simtă aceste zile libere.

Colegii mei din teritoriu, din casele teritoriale de pensii, depun toate eforturile ca banii să ajungă la timp la pensionari.

Până pe data de 15 decembrie, toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii. Colegii mei sunt responsabili, nu va fi afectat procesul de plată a pensiilor pe luna decembrie” a spus Daniel Baciu.

Vezi și Noua lege a pensiilor: Ce perioade NU se iau în calcul la vechimea minimă. Bonificații pentru mame

Şeful Casei Naţionale de Pensii a dat asigurări că plata pensiilor se va face chiar dacă va continuă greva angajaţilor din sistem. Între timp însă, se pare că sindicatele s-au înțeles cu premierul Ciolacu.

Când intră pensiile în decembrie

În fiecare lună, în cazul în care nu sunt situații excepționale, pensiile se achită pe card „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”.

12 decembrie 2023 pică într-o zi de marți, deci nu ar fi motive pentru ca graficul de distribuție să fie dat peste cap.

Citește și Noua Lege a Pensiilor. TABEL: Vârstele standard de pensionare. Stagiile complete şi minime de cotizare pentru femei și bărbați

„În primul rând trebuie sa precizez că noi facem viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie.

Faptul că vor exista câteva zile libere la finele lui noiembrie și început de decembrie nu ne afectează. Noi asiguram fluxul normal.

Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000.

Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o. Însă, fac precizarea foarte importantă, că avem banii de pensii” a spus șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax