Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când intră pensiile pe septembrie, prima lună în care vin majorate. Anunțul OFICIAL al ministrului Simona Bucura Oprescu

Când intră pensiile pe septembrie

Publicat

Când intră pensiile pe septembrie. Ministrul Simona Bucura Oprescu a anunțat oficial că în data de 2 septembrie (luni) va începe livrarea banilor. 

”Pe 26 august începe să fie virată prima tranșă către Poșta Română, iar de pe 2 septembrie va începe livrarea banilor de către factorii poștali către pensionari.

Pe data de 12 septembrie vor fi virați banii pentru cei care își primesc banii pe card”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Când intră pensiile în septembrie 2024. Banii sunt virați prin poștă sau pe card

Distribuirea pensiilor majorate va respecta termenul asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Concret, banii au început să fie distribuiți din 26 august și vor ajunge la oameni din 12 septembrie (joi).

Citește și PENSII 2024: Exemple de calcul la stagiul de cotizare pentru care se acordă puncte de stabilitate. Precizări de la Casa de Pensii

Câteva milioane de pensionari așteaptă cu nerăbdare noile pensii majorate.

Când intră pensiile pe septembrie

Potrivit calendarului oficial, achitarea pensiilor prin poștă se face în intervalul 1 – 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Nu fac excepție nici pensiile majorate din luna septembrie.

Conform Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), achitarea pensiilor pe carduri se face în jurul datei de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Ce se întâmplă cu pensiile celor care nu sunt găsiți la domiciliu

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Ce pot face pensionarii care sunt nemulțumiți de deciziile de recalculare a pensiilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a declarat, la emisiunea Studio Politic de la Digi24, că pensionarii pot solicita o recalculare iar, în cazul în care au nelămuriri, se pot adresa Caselor de Pensii pentru explicații.

„Pensionarii au acest drept, nu numai datorită legii 360. În domeniul pensiilor există dreptul pensionarului, ca, anual, dacă este cazul, să poată solicita verificarea și revizuirea dosarului de pensie”, a mai declarat Bucura-Oprescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate