Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când vine pensia pe octombrie 2024, prin poștă și pe card. Pensionarii care au contestat calcului vor primi decizii revizuite

Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate

Publicat

Când vine pensia pe octombrie prin poștă sau pe card. Este a doua lună în care cea mai mare parte a pensionarilor din România își primesc pensiile majorate. Banii trebuie să intre în prima parte a lunii, la date diferite pentru cei care le primesc prin poștă față de cei care le primesc direct pe card. 

Pensia va fi virată pe card între 9 și 11 octombrie, în funcție de banca la care fiecare pensionar își are cardul.

Când vine pensia pe octombrie prin poștă: Cei care își primesc pensiile prin Poșta Română, trebuie să se aștepte să le primească între 1 și 15 octombrie, cel târziu, potrivit informațiilor Alba24.

Potrivit cutumei, banii către Poșta Română sunt virați în ultimele zile ale lunii anterioare. Concret, pentru octombrie, banii sunt virați în septembrie.

Și o parte dintre pensionarii care au contestat deciziile de majorare vor primi noile decizii revizuite, în această perioadă.

Casele de pensii au început deja să distribuie aceste documente, după ce zeci de mii de români au reclamat că au fost nedreptățiți la marea recalculare a pensiilor.

Aproximativ 20% dintre ei au avut câștig de cauză în relația cu Casa de Pensii și vor primi și ei pensii mărite (inclusiv pe septembrie).

Reamintim că de la 1 octombrie mai intră în vigoare o măsură: pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate.

Pragul de impozitare va creşte de la 2.000 de lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei.

Măsura vine în contextul noii legi a pensiilor. Atunci când unii dintre pensionari care au beneficiat de majorarea pensiei și au depășit cu puțin 2.000 de lei s-au trezit că trebuie să plătească impozit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Irinel

    marți, 24.09.2024 at 14:35

    Ar putea sa fie plata aceeași ca în septembrie, contestațiilee au loc și azi,nu mai au timp a fi operate, să fie editate taloane modificate, etc. Deci pe luna noiembrie dacă nu decembrie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate