Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când intră pensiile recalculate pe card: Anunțul oficial al Ministerului Muncii

Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate

Publicat

Când intră pensiile recalculate pe card: Pensiile recalculate sunt virate joi în conturile beneficiarilor. Anunțul a fost făcut pe  contul de Facebook al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

”Pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar primesc astăzi pensiile recalculate, după ce ieri, 11 septembrie 2024, drepturile bănești au fost virate către instituțiile bancare” au transmis reprezentanții Ministerului Muncii.

Pentru cei care își primesc pensia prin intermediul Poștei Române, distribuirea mandatelor de plată a început pe 2 septembrie.

Citește și: Schimbări la calcularea pensiilor pentru grupele de muncă. Modificarea propusă de deputatul PNL Florin Roman. DOCUMENT

„Din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la #recalculare. Finalizarea plăților este confirmarea că nicio pensie nu a scăzut.

Scopul legii este eliminarea inechităților între pensionari și întărirea principiului contributivității.

Legea asigură creșterea anuală a pensiilor dar și predictibilitate atât pentru pensionari cât și pentru angajați”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Când intră pensiile recalculate pe card: Ce pot face pensionarii care sunt dacă sunt nemulțumiți

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a declarat, la emisiunea Studio Politic de la Digi24, că pensionarii pot solicita o recalculare iar, în cazul în care au nelămuriri, se pot adresa Caselor de Pensii pentru explicații.

„Pensionarii au acest drept, nu numai datorită legii 360. În domeniul pensiilor există dreptul pensionarului, ca, anual, dacă este cazul, să poată solicita verificarea și revizuirea dosarului de pensie”, a mai declarat Bucura-Oprescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate