Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când se deblochează programul ”Casa verde fotovoltaice”. Anunțul ministrului Mediului

Publicat

Ministrul Mediului a dat detalii despre reluarea programului ”Casa verde fotovoltaice” în 2024. Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi disponibilă lista finală cu instalatorii și apoi programul poate fi considerat deblocat.

”Ieri (marți – n.r.) a fost ultima zi în care instalatorii validați din noua listă puteau să depună garanțiile. Asta înseamnă că au 5 zile la dispoziție pentru a răspunde la clarificările ce le-au fost adresate în legătură cu modalitatea în care au constituit acele garanții.

Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la AFM, lunea viitoare se împlinește acel termen. Ceea ce înseamnă că marțea viitoare putem să avem pe site-ul AFM lista finală a instalatorilor validați, publicată.

Înseamnă că, tot de marți, vom avea instalatorii pe acoperișele românilor, pe case și programul poate fi considerat deblocat în proporție de sută la sută”, a declarat Mircea Fechet, miercuri, într-o conferință de presă.

Casa verde fotovoltaice în 2024

Pentru program, în anul 2024, ministrul a anunțat un buget-record.

”În programul Casa Verde Fotovoltaice vom avea un buget record în 2024, respectiv 2 miliarde de lei doar pentru persoane fizice. La aceste 2 miliarde adăugăm încă 250 de milioane pentru unități de cult și instituții publice din domeniul asistenței sociale, un program mai vechi pe care nu l-am mai lansat.

Aşa cum am mai spus-o şi în trecut, ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România.

Două miliarde este cu siguranţă un buget-record, la fel şi cum şi 1,75 miliarde a fost un buget-record pentru anul 2023, dar ne propunem să fim chiar mai ambiţioşi”, a declarat, miercuri, Mircea Fechet.

Ministrul mai spune că se va deschide o nouă sesiune „Casa Verde Fotovoltaice” în acest an, ”dacă se constată capacitate de instalare a acestor panouri”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax