Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când se opresc ploile. Meteorologii anunță vreme rea în toată țara. Atenționări cod galben și portocaliu

Publicat

Meteorologii au anunțat vreme rea în toată țara, în prezent este în vigoare un cod galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ. De asemenea, hidrologii au emis cod portocaliu și galben de inundații în partea de vest, nord și centru a țării. Până marți sunt anunțate precipitații, polei și intensificări ale vântului.

Duminică a fost cod rosu pe râurile Bistra și Arieș, iar ISU Alba a emis un mesaj RO-Alert pentru localitățile vizate de revărsarea apelor.

Vezi și FOTO: Situația centralizată a efectelor fenomenelor meteo din Munții Apuseni. Măsurile luate de autorități

Citește și FOTO-VIDEO: Inundațiile amenință mai multe localități din Apuseni. Cotele de atenție, depășite pe râul Arieș

Luni este în vigoare o avertizare COD GALBEN de precipitații până la ora 12,00 dar potrivit unei informări meteo emisă de ANM ploile vor continua până în 28 decembrie.

Vezi și VREMEA în Alba de Revelion. Temperaturi de primăvară, ploi și ninsori. Prognoza pe zile, săptămâna 27 decembrie – 2 ianuarie

În Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 m vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță care vor continua să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax