Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când va începe acordarea voucherelor pentru populație și ce alimente vor putea fi cumpărate. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Publicat

foto: facebook/Marius Budai

Românii cu venituri mici și elevii vor primi voucherele din pachetul măsurilor de criză „Sprijin pentru România”, cel mai probabil, de la 1 iunie.

„Probabil acordarea va începe de la 1 iunie, pentru că nu putem da actele până la sfârșit de aprilie ca să se aplice de la 1 mai”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru Economedia.

Voucherele vor fi tipărite pe hârtie, ca şi tichetele de masă, nu vor fi pe card.

Citește și Ce categorii de români vor beneficia de vouchere de 250 de lei de la Guvern. Detalii importante despre tichetele sociale

„Le vom putea folosi la hypermarket, magazine, pieţe, pe modelul tichetelor de masă”, a clarificat oficialul.

La fel ca şi în cazul tichetelor de masă, la vouchere nu se va acorda rest.

Ministrul Muncii spune că alimentele de bază care vor putea fi achiziționate sunt: pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă. Budăi a precizat însă că lista cu produsele care vor putea fi achiziționate cu vouchere încă nu este definitivată și se află încă în discuție în coaliție.

  • Voucherele pentru copii vor fi acordate prin intermediul școlilor.
  • Voucherele pentru pensionari vor fi distribuite prin casele de pensii și prin Poșta Română.
  • Pentru persoanele cu dizabilități, voucherele vor fi distribuite prin direcțiile de asistență socială și protecția copiilor.

Ce tipuri de vouchere vor fi acordate

  1. Vouchere pentru alimente de bază – 50 de euro la fiecare 2 luni, pentru:
  • Familii cu cel puțin 2 copii sau monoparentale cu venit mai mic de 600 lei/lună
  • Pensionari cu venit mai mic de 1.500 lei/lună
  • Persoanele cu venit minim garantat
  • Persoanele cu dizabilități
  1. Vouchere pentru elevii care primesc burse sociale – 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine

Numărul de copii beneficiari va fi stabilit de Ministerul Educației.

În ce privește persoanele cu dizabilități, vor beneficia de vouchere în total 864.533 persoane, din care 76.363 copii și 788.170 adulți.

Un număr de 2.340.825 pensionari vor beneficia de vouchere, având pensii sub 1.500 lei pe lună.

Numărul de familii cu venituri sub 600 lei pe lună va fi stabilit cumulând datele din REVISAL, de la ANPIS, datele din declarațiile 112 depuse de societăți, de la ANFP și de la Casa Națională de Pensii Publice.

Elevii care primesc bursele sociale vor beneficia de vouchere în valoare de 30 de euro pentru fiecare lună în care sunt organizate cursuri şcolare, pentru cumpărarea de alimente, rechizite şi haine. Valoarea totală a pachetului este de 33 de milioane de euro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 13.04.2022 at 11:39

    Badea MinisTRUT-ul PSD al Muncii, ne da noua, daca suntem saraci lipiti pamantului, cate 2 lei/zi, din care Sa ne Putem Cumpara Paine ( minim 1,70 lei franzela feliata, ce ne poate ajunge 2, maxim trei zile ! ), Unul sau Doi Cartofi, 10 militri de Ulei, in care sa Prajim cartoful, O aripa de Pui, pentru a 2-A ZI SI TREI Oua a 50-60 Bani/bucata, pentru INCA 5 Zile !!!!!! Dar Trebuie sa Indeplinim si Niste Conditii : Cerere certificata de REVISAL, dovada de venit, etc. Depusa La INCEPUTUL fiecarei Luni Calendaristice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musiu M.C. BUDA-i, pe LANGA faptul ca DA Extrem de PUTIN, Nu Da Din Salariul SAU de Ministru, Ci tot din Bugetul Romaniei, La Care Contribuie TOTI CEI care Nu BENEFICIAZA de Acest, Cica ” Ajutor „, Prin Impozitelele LOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax