Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când va începe sezonul în Grecia și ce măsuri vor să impună autoritățile. Turiștii vor avea nevoie de un ”pașaport coronavirus”

Publicat

Grecia și Croația, două destinații favorite pentru turiști din toată lumea și nu în ultimul rând pentru români, vor controale și asigurări că străinii care vor veni în vacanță nu sunt infectați cu noul coronavirus. 

În Grecia, ministrul turismului, Haris Theoharis, spune că vizitatorii vor avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, „pașaport Covid„, cu alte cuvinte un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu SARS-COV 2.

Regula ar fi valabilă și la ieșirea lor din Grecia. Theoharis a mai explicat că autoritățile se concentrează pentru a putea începe sezonul în iulie și până târziu în septembrie.

Documentele ar trebui să arată că turiștii au fost testați. Ministrul a spus că ideea este în prezent la faza de discuții și că totul va trebui convenit cu celelalte țări europene modul cel mai rapid în care trebuie realizate testele astfel încât să fie ”credibile” și să nu ia mult timp.

Totuși, o mare parte din hoteluri, spune el nu vor fi deschise în acest an și ministrul a citat rapoarte care avertizează că 65% dintre acestea ar putea ajunge în faliment din cauza prăbușirii turismului și implicit a veniturilor.

La rândul lor, croații vor cere adeverințe de sănătate, și în plus, vor să creeze coridoare turistice. Un prim exemplu ar fi pentru turiștii cehi, care călătoresc, tradițional, în număr mare, în Croația.

Surse: The Sun, Digi24.ro

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax