Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când vor fi emise deciziile pentru dosarele de pensionare depuse după majorare. Precizări ale CNPP, legate de softul nefuncțional

Când vor fi emise deciziile de pensionare

Publicat

Deciziile pentru dosarele depuse la începutul lunii septembrie vor fi emise abia „de la sfârșitul lunii octombrie”, în ordinea în care au fost depuse. Informația vine de la Casa Națională de Pensii, instituție care a explicat că emitere acestora se face cu ajutorul unui soft care nu este finalizat. 

Situația a generat un adevărat scandal la Casa Județeană de Pensii Alba, unde zeci de pensionari au cerut socoteală directoarei Cornelia Miclea.

Vezi și VIDEO: Scandal la Casa de Pensii Alba. Zeci de pensionari cu pensia mărită, dar fără bani. Directoarea dă vina pe aplicație

Ulterior, PSD Alba a cerut demisia acesteia. Ea le-a spus pensionarilor că este vorba despre un soft nefuncțional la nivel național, lucru confirmat acum și de Casa Națională de Pensii.

Situația generează probleme pentru pensionari. Aceștia își vor putea încasa pensiile abia după emiterea deciziilor de pensionare, ceea ce înseamnă o perioadă de câteva luni.

YouTube video

„În reforma sistemului de pensii, un obiectiv major în domeniul aplicațiilor informatice este și acela de a se integra toate modulele de calcul anterioare, toate versiunile de calcul impuse de legislațiile anterioare, respectiv de creare a unei baze de date unitare care să permită un istoric accesibil al tuturor dosarelor”, au explicat reprezentanții Casei Naționale de Pensii pentru G4Media.

Chiar dacă se vor înregistra întârzieri, oamenii își vor lua banii, dau asigurări reprezentanții Casei Naționale de Pensii.

În toate aceste cazuri se vor acorda, în cel mai scurt timp posibil, drepturile restante cuvenite de la data stabilirii/recalculării drepturilor de pensie, precizează instituția.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate