Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Scandal la Casa de Pensii Alba. Zeci de pensionari cu pensia mărită, dar fără bani. Directoarea dă vina pe aplicație

Publicat

Scandal la Casa de Pensii Alba. Zeci de pensionari au luat cu asalt instituția, marți, pentru a obține răspunsuri la situația în care se află. Deși unii dintre ei au primit mai multe decizii de recalculare, cu pensia mărită, banii aferenți nu le-au intrat în conturi. Oamenii au încercat să obțină informații de la șefa casei, Cornelia Miclea.

Aceasta a venit din birou între oameni, când a aflat că reporterii Alba24 sunt la fața locului și a încercat să dialogheze cu aceștia, fără însă a reuși să le explice pe înțelesul lor, de ce nu își primesc banii.

S-a iscat un adevărat scandal la Casa de Pensii Alba.

YouTube video

”Doamnă, la unii a venit recalculat, la unii nu. Cine o greșit? Nu dumneavoastră?” a întrebat-o unul dintre pensionari.

”Eu am primit deciziile de recalculare. Două! Recalculate! Și am făcut cerere aici. Ni s-a spus: luna viitoare vă trimitem banii… N-am primit nimic. Veneam degeaba?” a întrebat un alt pensionar.

”Nu știu ce s-a întâmplat pe județul Alba, aici e problema” a spus altul.

YouTube video

Unii dintre oamenii aflați la coadă spuneau că au primit decizii de trei ori, iar alții că au primit pensii fără majorări.

Directoarea Casei de Pensii, Cornelia Miclea, spune că instituția nu poate utiliza aplicații funcționale pentru a rezolva problemele oamenilor, mai precis  ”pentru a face plăți pe diferențe”.

Ea a spus că plata diferențelor dintre sumele cuvenite și cele încasate până acum se va face începând cu restanțele din data de 1 septembrie.

De asemenea, directoarea instituției a spus că nu știe când se va rezolva problema calcului acestor diferențe.

YouTube video

”Noi lucrăm pentru aplicarea noii legi pe niște sisteme care sunt atributul Casei Naționale, deci dânșii lucrează acum la adaptarea sistemului informatic pentru ca noi să putem, în teritoriu, să facem stabilirea respectiv plata acestor decizii pe care dânșii le-au primit”

”Nu știu dacă este vorba despre o recalculare greșită, ca să spunem că e greșită, asta trebuie să fie verificat. Nu orice care se adresează la ghișeu înseamnă că are o recalculare greșită.

Nu trebuie să se stea la coadă lună de lună. Ideea e că noi nu avem posibilitatea la ora aceasta să facem o plată automată. Nu avem această aplicație, ca noi, în fiecare lună, să putem să plătim drepturile oamenilor” a spus Cornelia Miclea.

Vezi și: Decizii de pensionare posibil eronate în Alba, OPRITE de la distribuția prin Poștă. Explicațiile Casei Județene de Pensii

Oamenii nu au fost mulțumiți de explicații: ”Se învârt într-un cerc și până la urmă tot acolo ajung, la aplicație. Păi până când mă cu aplicația asta? Nu se mai termină, mă?”

”Este o greșeală… Cum este o greșeală când eu trebuie să primesc 4.000 și primesc 3.300 de două luni de zile?”, a spus o pensionară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate