Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Când vor fi gata lucrările de mansardare, în cadrul proiectului pentru relocarea Policlinicii din Alba Iulia în fostul sediu

Publicat


relocare policlinica

Lucrările de mansardare a corpurilor de clădire C și D ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, pentru readucerea policlinicii în vechea clădire vor fi finalizate în decembrie 2020.

Aceste lucrări sunt necesare, în primul rând, pentru relocarea policlinicii, de pe strada Mușețelului, nr. 2, pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23, în imobilul SJU Alba Iulia, unde funcționase în urmă cu circa 15 ani și, în al doilea rând, pentru crearea unui spațiu mai adecvat secției de neurologie, au transmis reprezentanții instituției medicale.

În spațiul în care funcționa policlinica, la parterul SJU Alba Iulia, în prezent funcționează secția de Neurologie, iar aceasta se va muta în spațiul nou creat, cu ocazia mansardării celor două corpuri ale spitalului.

Astfel, cabinetele policlinicii vor putea fi readuse la parter, în vechea lor locație.

Licitația pentru lucrări a fost câștigată de către SC CON-A din Sibiu, iar lucrarea este finanțată integral de către Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul.

Valoarea proiectului este de 10.664.056 lei (cu TVA), iar durata este de 14 luni de la predarea amplasamentului.

Funcționarea Policlinicii în imobilul spitalului este necesară atât pentru pacienți, cât și pentru personalul care contribuie la efectuarea actului medical, în primul rând pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să parcurgă drumul dintre cele două locații.

Precizăm că policlinica de pe Mușețelului funcționează în prezent într-un fost cămin de nefamiliști.

p

De asemenea, schimbarea locaţiei secţiei de neurologie este necesară deoarece spațiul actual este impropriu, cu spații de depozitare insuficiente și în care respectarea circuitelor se face cu dificultate.

Lucrările au în vedere legarea noii construcții (mansarda) de cea existentă (imobilul spitalului) prin intermediul unor centuri de beton armat monolit pe întreg conturul exterior și interior al clădirii, astfel încât elementele verticale de rezistență ale mansardei să se „nască” din propria „fundație”.

Atât zidurile de închidere, cât și cele interioare de compartimentare, vor fi amplasate pe poziția diafragmelor de beton armat de la nivelurile inferioare sau – în cel mai rău caz – în imediata lor vecinătate.

Acoperișul noii construcții va fi realizat dintr-o șarpantă pe scaune din lemn de rășinoase rezemată de cadrele de beton armat și/sau pe zidurile din mansardă.

Pentru realizarea accesului la mansardă, se va demonta planșeul de peste etajul al doilea în dreptul celor două case de scară și se vor construi rampele de scară necesare prin prelungirea celor existente până la cota mansardei.

Pentru finisajele interioare se vor folosi tâmplărie de aluminiu, vopsea lavabilă albă, covoare PVC – diferite tipuri de culori și grad de rezistență la uzură, gresie porțelanată și faianță – pentru vestiare sau grupuri sanitare.

Proiectul de reabilitare a policlinicii se află în strânsă legătură cu un alt proiect finanțat din bani europeni, de modernizare, extindere și dotare a spațiului în care va fi relocată policlinica.

Reprezentanții spitalului spun că se va asigura un spațiu optim din punct de vedere al circuitelor funcționale pentru desfășurarea activității de ambulatoriu, prin consolidarea planșeului construcției existente cu deschidere către Bulevardul Transilvaniei, realizarea a două extinderi pentru această clădire și lucrări de compartimentări și finisaje interioare.

De asemenea, se va realiza achiziția a peste 590 de echipamente și aparatură medicală. Acest proiect este finanțat cu fonduri europene REGIO, gestionate de ADR Centru, fiind câștigat de Consiliul Județean Alba, iar contractul a fost semnat în luna septembrie 2019.

Valoarea totală a cererii de finanțare cu titlul „Extindere, modernizare și dotare în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este de 10.700.749,99 lei, dintre care 98% reprezintă finanțare europeană și 2% finanțare proprie, a Consiliului Județean Alba (lider de proiect). SJU Alba Iulia este partener și beneficiar al acestui proiect.

În cadrul Policlinicii, medicii SJU Alba Iulia efectuează consultații de specialitate și tratamente de ambulatoriu în următoarele specialități: alergologie și imunologie clinică, cardiologie, chirurgie, dermatovenerologie, diabet zaharat, nutriție si boli metabolice, endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie și gerontologie, obstetrica-ginecologie, interne, laborator analize medicale, laborator explorări funcționale, medicina muncii, medicină sportivă, nefrologie, neurologie, O.R.L., oftalmologie, ortopedie-traumatologie, planificare familială, psihiatrie, psihologie, reumatologie și urologie.

SJU Alba Iulia este unitatea reprezentativă a sistemului sanitar din judeţ, fiind unitatea sanitară cu paturi, de utilitate publică cu personalitate juridică, subordonată Consiliului Judeţean Alba, proprietate publică, care asigură servicii medicale, (preventive, curative şi de recuperare) funcționând pe principiile prevăzute în Legea nr. 95/2006 cu modificările şi completările ulterioare.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este unitatea sanitară cea mai complexă a județului care funcționează din anul 1973 și asigură asistență medicală pentru peste 65.000 de locuitori ai municipiului, dar și pentru cei circa 340.000 din județ.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Asociație: Programul RABLA MOTO ar putea intra în vigoare din acest an. Voucherele, folosite pentru achiziția de motociclete noi

Publicat

Programul RABLA MOTO, prin care voucherele obținute la casarea unei mașini vechi vor putea fi folosite și pentru achiziția de motociclete și scutere noi, ar putea intra în vigoare chiar din acest an, au transmis reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului – motoADN.  La sediul Administrației Fondului pentru Mediu a avut loc miercuri, 22 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mica Unire, sărbătorită la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș. Elevi și profesori s-au prins în Hora Unirii

Publicat

161 de ani au trecut de la momentul cunoscut în istorie sub denumirea de Mica Unire. Data de 24 ianuarie 1859 este punctul culminat al unor evenimente și desfășurării istorice complexe care au avut loc în Europa și spațiul românesc. Evenimentul a fost marcat joi, de către elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Teiuș. Proiecte de peste 44,5 milioane de lei, pentru dezvoltarea orașului. LISTA

Publicat

primaria teius, teius,

Administrația locală din Teiuș va derula în acest an investiții de peste 44,5 milioane de lei. Printre cele mai importante proiecte se numără regenerarea urbană socio-culturală a orașului, modernizarea iluminatului public și reabilitarea a 20 de străzi. Lista investițiilor aflate în derulare în 2020, în orașul Teiuș: Obiectivul investiției – valoarea investiției – termen de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în minivacanța 24-26 ianuarie: Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo de weekend

Publicat

soare

Vremea se încălzește în acest weekend, în județul Alba. Temperaturile maxime vor urca până la valori de 7-8 grade. Nu sunt anunțate precipitații. La munte va fi ușor mai cald decât la altitudini mai joase. Duminică, la Alba Iulia, vor fi 6 grade Celsius, iar la Câmpeni 8 grade Celsius. Vă prezentăm condiții meteo în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate