Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidata PSD pentru Primăria Lopadea Nouă, respinsă de Judecătoria Aiud. PNL Alba a contestat listele de susținere

Publicat

Propunerea de candidat pentru Primăria Lopadea Nouă, din partea PSD Alba a fost respinsă în instanță. Este vorba despre o decizie la Judecătoria Aiud, după o contestație făcută de PNL Alba. 

Mai exact PNL Alba a contestat listele de semnături depuse pentru susținerea candidatului PSD la Primăria Lopadea Nouă, Ildi Pop. Aceștia au spus că listele nu sunt întocmite legal, deoarece la zeci de persoane care au semnat nu apare data nașterii complet, ci doar anul.

De asemenea PNL Alba a contestat și lista cu semnături pentru consiliul local, listă depusă de social democrați.

În data de 1 mai 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au admis în parte contestația formulată de PNL Alba. A fost admisă în parte, deoarece pe lângă listele depuse de PSD, PNL Alba a contestat și listele depuse de UDMR.

CITEȘTE ȘI: Probleme la Alba pentru partidele conduse de Șoșoacă și Terheș. Listele de susținere depuse pentru consiliul județean, INVALIDATE

Însă, în ceea ce privește listele depuse de UDMR, instanța nu a găsit probleme.

Ce nereguli au constatat magistrații Judecătoriei Aiud

După ce au analizat cererea liberalilor și au studiat listele depuse de PSD, magistrații au constatat că la 41 de persoane nu este menționată complet data nașterii. Asta în cazul listelor depuse pentru candidatul la Primărie, Ildi Pop.

”Lista susținătorilor pentru alegerea primarului Comunei Lopadea Nouă din partea Partidului PSD, cuprinde un număr total de 120 de susținători, din care în privința a 41 de persoane nu se menționează data nașterii, ci doar anul nașterii; instanța constată că celelalte mențiuni privind numele, prenumele, cetățenia, adresa, seria și numărul de buletin și respectiv semnătura sunt menționate corespunzător în cuprinsul listelor depuse”, au notat magistrații.

Aceeași problemă a fost descoperită și la listele pentru Consiliul Local.

”(…) în privința a 36 de persoane nu se menționează data nașterii, ci doar anul nașterii; instanța constată că celelalte mențiuni privind numele, prenumele, cetățenia, adresa, seria și numărul de buletin și respectiv semnătura sunt menționate corespunzător în cuprinsul listelor depuse”, au mai precizat magistrații.

Decizia instanței

”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Partidul Naţional Liberal, având ca obiect contestaţie la legea electorală. Dispune anularea hotărârii privind admiterea propunerii de candidat pentru funcţia de primar depusă de Partidul Social Democrat cu consecința respingerii candidaturii doamnei Pop Ildi pentru funcţia de primar, propusă de Partidul Social Democrat – PSD.

Dispune anularea hotărârii privind admiterea listei de candidaţi depusă de Partidul Social Democrat pentru funcţia de consilier local al Comunei Lopadea Nouă emise de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 43 Lopadea Nouă, cu consecinţa respingerii listei de candidaţi propusă de PSD – pentru funcţia de consilier local al Comunei Lopadea Nouă”, au decis magistrații Judecătoriei Aiud.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în 24 de ore la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 02.05.2024 at 16:09

    Dar de ce Judecătoria şi nu BEJ-ul ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax