Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Candidaţii fără experienţă vor job cu salarii peste 1.400 de lei. Care sunt domeniile pe care le preferă

Publicat

locuri de munca

locuri de muncaMajoritatea celor care vor să se angajeze, dar nu au experienţă, vor salarii peste 1.400 de lei. Pretenţiile candidaţilor fără vechime pe piaţa muncii sunt în continuare exagerate în raport cu oferta angajatorilor.

De asemenea, 40% dintre cei care îşi caută un loc de muncă s-ar angaja pentru un salariu lunar de peste 1.500 de lei, se arată într-un studiu realizat de Inspire Group și Mercury Research.

Salariul este pe primul loc în lista aspectelor importante pentru angajaţi când îşi aleg un loc de muncă, urmat de siguranța jobului și obligațiile contractuale ale angajatorului.

O creștere salarială de 37% i-ar face pe angajați să își schimbe locul de muncă, în timp ce o serie de beneficii importante precum bonusurile de performanță, al 13-lea salariu, tichetele de masă, asigurarea prânzului sau timpul de lucru flexibil pot influența decizia acestora de a se angaja sau de a rămâne într-o companie.

Directorul general al Mercury Research, Ioan Simu a subliniat că 73% dintre respondenți și-ar dori să lucreze în domeniul IT, urmat de un procent de 68% pentru auto și de 54% pentru energie și industrie.

O companie care activează într-unul dintre domeniile construcții, audit & consultanță sau agricultură va trebui să dea dovadă de mai multă creativitate în programele de recrutare deoarece domeniile menționate au o notorietate foarte scăzută în rândul oricărui candidat, indiferent de nivel.

Studiul indică domeniile cu cel mai mare grad de notorietate în rândul publicului analizat: FMCG, Retail, Telecomunicații și Financiar, la polul opus situându-se construcțiile, audit & consultanță și agricultură.

Google, Microsoft și Mercedes-Benz au fost cei mai doriți angajatori din România în 2015, potrivit studiului „Most Loved Employers”.

Pe locurile imediat următoare în top 10 cei mai doriți angajatori se află BMW Group, Deloitte România, Dell, IBM România, SAP România, Porsche Finance Group România, Continental AG. În companiile din top 10 mai mult de 50% dintre respondenți și-ar dori să își construiască o carieră. În 2013, cei mai doriți angajatori erau BMW Group, Viessmann și Emerson.

Potrivit Agerpres, în topul celor mai cunoscuți angajatori se mai află RCS/RDS, Kaufland, Avon Cosmetics România, Lidl, Orange România, Vodafone România, McDonald’s România, Carrefour România, Telekom România, FAN Courier.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax