Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidații PSD Alba la alegerile parlamentare. Ioan Dîrzu pierde primul loc pe lista pentru Camera Deputaților

Publicat

Surprize pe listele de candidați ale PSD Alba, pentru alegerile locale. Fostul președinte al organizației, Ioan Dîrzu, a pierdut locul întâi pe lista pentru Camera Deputaților, unde va ocupa poziția a doua, după Radu Marcel Tuhuț, potrivit unor surse politce de la nivel central. 

Tuhuț este primar al comunei Ciuruleasa, unde a obținut la alegerile locale peste 87% din voturi și totodată un apropiat al lui Dîrzu care l-a susținut în funcția de președinte executiv al organizației județene.

Citește și Rezultatele sondajului “Cel mai bun parlamentar care a reprezentat Alba în ultimii 30 de ani”. Cum au votat cititorii

Camera Deputaților:

  1. Radu Marcel Tuhuț
  2. Ioan Dârzu
  3. Marcela Dărămuș
  4. Bogdan Medrea
  5. Nicolae Luca
  6. Marcel Oțoiu
  7. Călin Radu

La Senat:

  1. Călin Mătieș
  2. Adrian Nicolae Bara
  3. Delia Angela Gheorghiță
  4. Gheorghe Sava

Locul I la Camera Deputaților poate fi considerat sigur de către social-democrați, în timp ce locul I de la Senat va fi cel mai probabil atribuit prin redistribuire și poate fi câștigat de PSD sau de Alianța USR PLUS. Asta în condițiile în care celălalt mandat de senator de Alba va fi câștigat aproape sigur de PNL.

Surse din PSD spun ca listele nu sunt încă definitive, acestea putând fi modificate de conducerea centrală a partidului. O decizie în acest sens va fi luată joi, 22 octombrie. Organizația PSD Alba are de câteva zile un nou președinte interimar, europarlamentarul Victor Negrescu, iar unul dintre obiectivele noii conduceri este schimbarea ”garniturii” de parlamentari pentru județul Alba.

Mutarea lu Dîrzu pe poziția a doua din lista pentru Camera Deputaților este considerată de o parte dintre membrii drept un joc făcut de apropiații fostului președinte PSD Alba, prin care acesta să poată să obțină un nou mandat de deputat, prin retragerea primarului din Ciuruleasa, după alegeri.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cine e?

    joi, 22.10.2020 at 08:47

    Necunoscuti ce vor fi votati de necunoscuti !

  2. SoB

    joi, 22.10.2020 at 11:17

    E Mos Craciun…
    Iti spun eu cine e ca sa nu te chinui sa cauti.
    Este un primar care a facut extrem de multe pentru comunitatea in care a trait si in care este primar.
    Este un om de cuvant, un om simplu, un om destept, un om care cunoaste administratie, un gospodar, un om cu care poti sa stai de vorba.
    Se pare ca PSD face o schimbare majora si promoveaza oameni care au rezultate, nu promoveaza oameni cu nume sonore. Era cazul ca un partid de o asemenea anvergura sa promoveze oameni simpli.
    Nu sunt fan PSD nici PNL nici USR… Sunt oameni cu caracter si capabili in toate partidele la fel cum sunt si unii care nu au ce sa caute in politica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax