Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cândva, Alba Iulia va avea și un teatru. Ion Dumitrel: „Dacă găseam înțelegere la toți cei care iubesc cultura, lucrurile erau mult mai rapide”

Publicat

dumitrel

ion dumitrel Prezent la conferința de lansare a ediției de anul acesta a Festivalului de Teatru „Povești”, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a vorbit despre construcția unui teatru la Alba Iulia. Acesta a spus că se are în vedere ridicarea sau amenajarea unei săli de acest gen în zona de lângă Catedrala Reîntregirii, unde este clădirea cu Secţia de Psihiatrie a spitalului și că dacă găsea înțelegere „și în alte părți” poate se reușea promovarea acestui proiect. Acesta a dat de înțeles că instituția pe care o reprezintă a rămas singură în realizarea unor proiecte mari, în timp ce „unii” sunt mai interesați de manifestări politice.

Întrebat despre construcția unui teatru la Alba Iulia, președintele CJ Alba a spus că lucrările la un astfel de proiect sunt în urmă din cauza faptului că instituția pe care o reprezintă a rămas singură în demararea unor proiecte ample. Acesta a spus că se dorește construirea unui teatru în zona în care se află în acest moment secția de psihiatrie, dar mai întâi trebuie făcută o nouă secție pentru a lăsa acele clădiri goale.

„În acest proiect am rămas singuri. Anul viitor începe construirea unei noi secții de psihiatrie și acea zonă va rămâne la dispoziția actului cultural. Acolo va fi Museikon, un muzeu al icoanei, acolo va veni și noul sediu al bibliotecii județene și în același timp dorim ca în acea zonă să se construiască un teatru”.

O dată sau un an exact în care se va putea face o astfel de construcție rămâne încă necunoscută.

„Dacă ar fi după noi și nu am fi rămas singuri, anul acesta trebuia modernizată o construcție unde să se mute psihiatria, anul acesta trebuia să fie gata pusă la punct secția de recuperări și de anul viitor să avem banii să pornim această construcție (Museikon, bibliotecă, teatru – n.r.). Este drept că este unul din proiectele noastre, ale celor care suntem aici – și din nefericire nu am luat în calcul că, pentru unii, astfel de instituții, un teatru, un muzeu o bibliotecă, la fel ca și secțiile de la spital, în general sănătatea, pentru unii nu contează, ci contează gesturi mărunte, politice. Noi nu o să renunțăm la acest proiect pentru că dovadă că albaiulienii iubesc teatrul stă acest festival de teatru care are deja zece ediții. Dacă găseam înțelegere la toți cei care iubesc cultura și sănătatea în județul Alba, lucrurile erau mult mai rapide în evoluție decât situația în care suntem”, a mai decalarat Ion Dumitrel.

VEZI ȘI: Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgenţă Alba va funcţiona într-o clădire din curtea unităţii medicale. Anul viitor începe construcția

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax