Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgenţă Alba va funcţiona într-o clădire din curtea unităţii medicale. Anul viitor începe construcția

Publicat

sectia psihiatrie museikon Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba se va muta într-o locaţie din curtea spitalului, în spatele clădirii în care funcţionează Serviciul de Medicină Legală, potrivit reprezentanților unităţii medicale. Secția de Recuperare Medicală Fizică şi Balneologie se va muta în fostul sediu al Şcolii Postliceale Sanitare din Alba Iulia. În prezent se poartă discuții referitoare la cele două proiecte finanțate de Consiliul Județean și cel mai probabil de anul viitor vor începe lucrările de construcție.

„Proiectul cel mai important este cel al Secției de Psihiatrie, pentru că a venit dintr-o necesitate de a elibera acea zonă aflată în vecinătatea Catedralei Reîntregirii, pentru derularea proiectului Museikon, dar a venit și din necesitatea de a oferi pacienților condiții mai bune.

Am analizat, împreună cu Consiliul Judeţean și Primăria Municipiului Alba Iulia, tot felul de variante care s-ar potrivi pentru acea secție, în final am convenit în ședința de consiliul de administrație de săptămâna trecută că locația cea mai bună ar fi curtea spitalului”, a declarat managerul Spitalului Județean Alba, Nicoleta Coșarcă.

Aceasta a precizat că noua locaţie va beneficia de toate condițiile, conform legislației, adică 20 mp de pat, dar și de spații moderne în așa fel încât să fie o secție conform standardelor.

Finanțarea va fi realizată din fondurile Consiliului Județean și încă nu s-a stabilit suma necesară pentru aceste lucrări.

„Vom purcede la proiect în luna octombrie și anul viitor trebuie să construim”, a mai spus Coșarcă.

În ceea ce privește secția de Recuperare Medicală Fizică şi Balneologie, care se află în acest moment în acceași clădire cu secția de psihiatrie, se dorește a fi mutată în spațiul școlii sanitare din centrul municipiului Alba Iulia, pe strada Petru Dobra nr. 2 (lângă fosta fabrică Ardeleana).

Citeşte şi FOTO: Permutări pentru relocarea Secției de Psihiatrie a spitalului din Alba Iulia. Școala Postliceală Sanitară va fi mutată în alt sediu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax