Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cântăreața Corina Chiriac va prezenta Festivalul Internațional de Film Etnografic Zlatna 2014

Publicat

A doua ediție a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, care va avea loc în perioada 6-8 iunie, va fi prezentată de celebra cântăreaţă de muzică uşoară Corina Chiriac, au anunțat luni, organizatorii.

În cei 39 de ani împliniţi de carieră, Corina Chiriac a jucat şi în filmele „Cu mâinile curate” (1972), „Aventuri la Marea Neagră” (1972) sau „Roşcovanul” (1976) și  a primit și câteva roluri ca figurantă la Cinematografia Română de la Buftea şi la TVR, în dramatizări precum serialul tv. „Muşatinii” în regia Soranei Coroamă, sau piesa „Sfântul” de E.Barbu, de la Teatrul de Comedie din Capitală , în regia Sandei Manu. În cariera de solist vocal, Corina Chiriac s-a remarcat chiar din perioada studenţiei, când în 1970, a participat la concursul „Steaua fără nume” şi a primit trofeul din partea juriului. Totodată, în ultimii ani, renumita cântăreaţă a devenit realizatorul mai multor emisiuni radiofonice sau televizate şi a publicat diverse articole în ziare româneşti din ţară şi din străinătate.

De-a lungul cariei sale artistice, Corina Chiriac a primit nenumărate distincţii, dar amintim că în 1991, Federaţia internaţională de organizare a festivalurilor, prin preşedintele său profesorul Armando Moreno, i-a conferit Diploma şi Medalia de Onoare pentru 20 de ani de activitate artistică internaţională.

Juriul ediției de anul acesta a FIFE, a fi constituit din actorii Dorel Vișan, Sebastian Papaiani, redactorul Radio România Internațional, Marian Stere, jurnalistul Horia Barna, conf. univ.dr. Florin Toader, regizorul Cristian Toporan și cunoscutul interpret de muzică populară, Ionuț Fulea, desemnat ca reprezentant al autorităților locale.

Pentru ediția de anul acesta, bugetul festivalului este stabilit de autoritățile locale, din fonduri proprii, iar promovarea festivalului se face atât în străinătate, cât și peste hotare, au declarat organizatorii.

Înscrierea la festival este deschisă tuturor cineaștilor independenți sau profesioniști, până pe data de 15 mai 2014: „Deja au început să se înscrie, dar nu foarte mulți. Ne-au contactat persoane de la Sibiu și din Moldova, dar încă nu s-au înscris. Probabil consideră că mai au timp destul, până în luna mai. Oricum, ne așteptăm ca în ultima săptămână de înscrieri, să fie o <explozie> de candidaturi, atât din țară, cât și din străinătate. La fel a fost și anul trecut, dar, din păcate, nu toți au îndeplinit criteriile de jurizare și prin urmare, nu au fost acceptați în concurs”, a declarat organizatorul FIFE, Elena Bolhot.

În cadrul festivalului, vor fi acordate următoarele premii: Premiul juriului, Premiul publicului, Cea mai bună imagine a unui film românesc, Cea mai bună imagine a unui film străin, Cea mai bună coloană sonoră a unui film românesc, Cea mai bună coloană sonoră a unui film străin, Cea mai bună regie a unui film românesc, Cea mai bună regie a unui film străin, Cel mai bun montaj de film.

Organizatorii susţin că va fi un eveniment cultural de anvergură, menit sa arate, deopotrivă, iubitorilor artei, dar şi admiratorilor tradiţiilor, că Zlatna s-a transformat într-un nou centru cultural şi turistic al României.

FIFE îşi propune să continue propagarea culturii şi traditiilor naţionale, prin intermediul promovării tinerilor artişti. Singurul festival etnografic de film din Romania sprijină formarea şi educarea cineaştilor independenţi, are rolul de a descoperi noi talente şi promovează schimbul de valori culturale cu alte ţări.

Festivalul este deschis şi profesioniştilor cineaşti, care doresc să contribuie la edificarea patrimoniul cultural naţional sau internaţional.

Primarul Silviu Ponoran a propus înfiinţarea unui Centru cultural al artelor vizuale, care să aibă şi o casă de producţie proprie, în cadrul căruia vor fi angrenaţi tinerii din Zlatna. Sub tutela centrului cultural al artelor vizuale s-au înfiinţat un cineclub şi un fotoclub, unde tinerii pot urma cursuri de operatorie, montaj film, regie film şi artă fotografică, sub îndrumarea unor specialişti în domeniu, aduşi din Bucureşti.

În cadrul festivalului va fi organizată şi o expoziţie-concurs de fotografie etnografică, iar pentru toți cei interesați să participe, găsesc regulamentul festivalului pe site-ul FIFE Zlatna: www.etnofilmzlatna.ro.

Citeşte şi FIFE Zlatna 2013: Pelicula „Sânvăsâiul la Galda de Jos”, în regia Marinelei Baba, a primit “Premiul Publicului”. Vezi celelalte distincţii

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax