Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Capacele atașate la sticlele de plastic au devenit obligatorii în Europa din iulie. Obligație pentru producătorii de răcoritoare

Publicat

Capacele atașate la sticlele de plastic au devenit obligatorii în Europa din iulie. Noul design, considerat deranjant de unii, împiedică înșurubarea completă a capacelor din cauza unor benzi suplimentare de plastic care le țin fixate de sticlă.

Începând cu luna iulie, toți producătorii de băuturi răcoritoare sunt obligați să pună pe piață doar PET-uri cu dopurile ataște, potrivit Euronews.

De ce sticlele din plastic au capace atașate și ce se întâmplă din iulie, pe piața din România. Care este cerința UE

Măsura impusă de Uniunea Europeană vine după ce majoritatea capacelor ajung în mări și oceane, separate de sticle, iar acestea nu mai pot fi recuperate.

Capacele atașate la sticlele de plastic, o inovație pentru reducerea poluării

Capacele de plastic atașate de sticlă reprezintă o inovație destinată să reducă poluarea cu plastic și să îmbunătățească reciclarea.

Această inițiativă a fost introdusă în special de Uniunea Europeană prin Directiva privind materialele plastice de unică folosință, care stipulează că, până în 2024, capacele și dopurile de plastic trebuie să rămână atașate de recipientele din plastic.

Capacele atașate la sticlele de plastic: aspecte importante

Reducerea Poluării: Capacele de plastic sunt printre cele mai frecvent găsite obiecte de plastic în mediu, mai ales pe plaje și în oceane.

Prin atașarea lor de sticle, se previne dispersarea acestora în natură.

Facilitatea Reciclării: Când capacele rămân atașate de sticle, întregul produs poate fi reciclat mai ușor, eliminând necesitatea ca utilizatorii să separe capacele de recipiente.

Comoditate: Atașarea capacelor previne pierderea acestora și adaugă comoditate pentru utilizatori, care nu mai trebuie să-și facă griji cu privire la găsirea sau pierderea capacului.

Capacele atașate la sticlele de plastic – Provocări Tehnice: Implementarea acestei măsuri implică modificări în designul sticlelor și capacelor.

Producătorii trebuie să investească în noi echipamente și tehnologii pentru a produce aceste capace atașate, ceea ce poate duce la costuri suplimentare inițiale.

Inovații în Design: Unele capace atașate sunt proiectate astfel încât să fie ușor de utilizat și să nu interfereze cu funcționalitatea sticlei.

Există diverse modele și mecanisme care permit deschiderea și închiderea ușoară a capacelor atașate.

Această inițiativă este parte dintr-un efort mai amplu de reducere a impactului negativ al materialelor plastice asupra mediului și de promovare a sustenabilității.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate