Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cardinalul Lucian Mureşan solicită amânare în privinţa asumării răspunderii Guvernului pentru legea proprietăţilor

Publicat

Cardinalul Lucian Mureşan, reprezentantul Bisericii Greco-Catolice din România solicită premierului Victor Ponta amânarea asumării răspunderii pentru legea proprietăţilor. Susţine că Bisericile Romano-Catolică şi Greco-Catolică nu au fost consultate la elaborarea proiectului de act normativ.

„Considerând că acest proiect de lege ne afectează direct, vă solicităm să amânaţi asumarea răspunderii pe acest proiect de lege până la sfârşitul lunii aprilie, dându-ne astfel timp să aducem amendamente la articolele proiectului de lege care ne privesc”, se arată într-o scrisoare trimisă marţi lui Ponta.

Cardinalul Mureşan, care este şi preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România, consideră fireşti consultarea şi implicarea celor ale căror proprietăţi au fost confiscate de către comunişti.

„Dacă proprietăţile Bisericilor noastre, la fel ca ale atâtor cetăţeni români, au fost confiscate de către comunişti fără să fim consultaţi, ni se pare firesc să fim consultaţi şi implicaţi în elaborarea proiectului de lege propus să rezolve această problemă”, se mai afirmă în scrisoare.

Citiţi aici mai multe despre proiectul de lege.

Sursa: mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate