Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Care este averea financiară a unui român și ce reprezintă ea. Suntem pe ultimul loc din Europa

Publicat

Care este averea financiară a unui român și ce reprezintă ea: România are cea mai mică avere financiară medie pe cap de locuitor. Este de doar 5.823 euro, în timp ce media la nivel european este de 65.209 euro. 

Averea financiară se referă la depozite bancare, fonduri de investiţii, fonduri de pensii, asigurări de viaţă cu capitalizare şi fonduri de investiţii.

Informația a fost făcută publică de Dan Popovici, directorul general al OTP Asset Management România, citat de Economedia.

Care este averea financiară a unui român

“România în momentul de faţă are o avere medie pe cap de locuitor la 5.823 de euro, comparativ cu averea medie la nivelul întregii Europe de 65.209 euro.

Din acest punct de vedere se vede că este o discrepanţă foarte mare între averea acumulată la nivel european şi averea acumulată în România.

Discrepanţa, din punctul meu de vedere, este mult mai mare decât discrepanţa dintre salariile de exemplu obţinute în momentul de faţă în România şi salariile obţinute în alte ţări ale lumii”, a spus Dan Popovici.

Citește și: Care sunt cele 18 plafoane și praguri fiscale valabile în 2024, în funcție de care plătim taxe. Unde e cota unică? 

El a menționat că datele sunt de la European Financial Management Association (EFMA) şi se referă la anul 2022.

Potrivit sursei citate, averea medie în alte ţări din regiune este mai mare decât în România. Astfel, în Bulgaria este de 7.778 de euro, în Ungaria – 12.058 euro iar în Polonia – 11.249 de euro. În Marea Britanie averea medie pe cap de locuitor este de 112.318 euro, iar în Germania este de 83.903 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark

    vineri, 09.02.2024 at 16:42

    I hope the Government is happy. They have sucked nearly everyone dry. Taxing & fining every last bani possible, for every ridiculous thing. The bad news? These thieves have only just begun. Watch how bad it gets over the next 18 months (unless something changes). However, it won’t. 😥

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax