Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Care sunt cele mai scumpe orașe din România. Pe ce loc se află Alba Iulia, din punct de vedere al costului vieții

Publicat

Cluj Napoca, București și Brașov sunt orașele cele mai scumpe din țară, iar cele cu costul vieții cel mai redus sunt Reșița, Alexandria și Vaslui, iar Alba Iulia se află la jumătatea clasamentului. 

Datele provin dintr-o analiză realizată de jurnaliștii de la HotNews, care au analizat prețurile produselor alimentare și a prețului pe metru pătrat al apartamentelor.

Alba Iulia se află la jumătatea clasamentului, pe locul 20, între Suceava (19) și Bacău (21).

De remarcat e că Cluj-Napoca este mai scump decât capitala București.

Sursă foto: Hotnews

Seturile de date privind alimentele și salariile au fost furnizate de Institutul Național de Statistică, cifrele fiind raportate și la nivelul salarial, iar prețurile locuințelor (calculate pe metru pătrat) au fost obținute de la Uniunea Nationala a Notarilor Publici, iar acolo unde nu existau au fost folosite siteurile de profil storia.ro și compariimobiliare.ro.

Alba Iulia este însă foarte scumpă din punct de vedere al coșului alimentar, chiar dacă prețul alimentelor de bază sunt cele mai scăzute.

Potrivit calculelor comparative ale celor de la Hotnews, se află pe locul 7 la nivel național în privința indexului alimentar, după București, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Arad, Zalău și Brașov și înaintea unor orașe precum Timișoara și Oradea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax