Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Care sunt primii 10 candidaţi cu şanse de intrare pe lista PSD Alba pentru Consiliul Local Alba Iulia. Rezultatul votului pentru „Lista albaiulienilor”

Publicat

alegeri psd PSD Alba a anunţat primele zece persoane considerate cu șanse de a deveni consilieri locali, în urma „concursului” de selecție a albaiulienilor care vor să se afle pe lista candidaților la CL din partea partidului. Este vorba despre o strategie prin care social-democraţii vor să arate electoratului că organizația din Alba este deschisă către oameni noi.

Vezi şi 30 pentru maxim 5 locuri: PSD se face că ”deschide ușile” pentru oameni noi ca să-și asigure ”eligibilii” din lista pentru Consiliul Local Alba Iulia

După votul din weekend, primii 10 sunt Horațiu Clepan (42, economist), Vasile Crișan (61, economist), Bogdan Medrea (36, inginer), Nicolae Bumbu (45, croitor), Iulian Bunea (29, informatician), Sebastian Lazăr (30, economist), Mariana Rîșteiu (49, jurist), Ovidiu Mărginean (26, tehnician), Horațiu Florea (26, medic veterinar) și Constantin Albu (69, fost colonel MAPN).

Lista finală urmează a fi finalizată după prezentarea proiectelor de candidat ale fiecăruia și înscrierea celor votați pe listele Partidului Social Democrat.

Potrivit comunicatului PSD Alba, aproximativ 500 de albaiulieni au votat în weekend lista de candidați ai PSD Alba Iulia pentru Consiliul local. Din cei care au participat, 70% nu sunt înscriși în niciun partid politic din România.

Pe lista propusă pentru a fi votată s-au aflat 31 de candidați, 69% dintre aceștia fiind candidați cu studii superioare, 38% tineri iar 26% femei.

„Nu am dorit să facem listele în spatele ușilor închise pentru că vrem să arătăm că suntem diferiți de PNL care vine cu o listă de consilieri locali făcută pe ascuns de o singură persoană și care prezintă nume mai mult decât controversate. Nu spunem că proiectul nostru este perfect, mai trebuie să stimulăm în continuare cultura participării în Alba Iulia, dar este un început pentru noul model de a face politică pe care noi îl susținem. PSD prezintă astfel pentru Consiliu local Alba Iulia o listă a albaiulienilor compusă din mulți tineri, dar cu suficientă expertiză cât să reușească alături de candidații noștri pentru Primărie și Consiliul Județean, Călin Potor și Ioan Dîrzu, să schimbe lucurile în bine pentru toți albaiulienii” a declarat coordonatorul proiectului, vicepreședintele PSD Alba Iulia Corneliu Mureșan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax