Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Carte de identitate provizorie, valabilă 2 ani, pentru persoanele defavorizate. Proiect la Senat

Publicat

carte-de-identitate

Un proiect legislativ iniţiat la Senat prevede posibilitatea ca persoanele defavorizate să beneficieze de carte de identitate provizorie, valabilă timp de doi ani, în loc de un an, cum este în prezent.

Actul normativ vizează completarea şi modificarea OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

De prevederile acestuia vor beneficia persoanele fără adăpost, tinerii care părăsesc la vârsta majoratului sistemul instituționalizat sau persoanele din categoriile vulnerabile, aflate în evidența centrelor de îngrijire/ocrotire a furnizorilor de servicii sociale.

Serviciile sociale vor putea solicita CNP-uri suplimentare și carte de identitate provizorie, valabilă timp de 2 ani, în care să fie înscrisă ca domiciliu reședința sau adresa instituției/centrului de servicii sociale. Sunt incluse în categoria acestor instituții și ONG-urile acreditate conform legii.

Conform proiectului, serviciile sociale vor putea solicita eliberarea cărții în numele persoanei care are nevoie să fie luată în evidență la adresa instituției sau este localizată în aria acesteia. Organizațiile și alți furnizori de servicii sociale acreditați pot solicita înscrierea domiciului beneficiarului la reședința organizației.

Potrivit datelor din Recensământul din 2011, aproximativ 162.375 persoane nu au adăpost și cele mai multe dintre acestea nu au documente de identitate, din cauza lipsei domiciliului.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax