Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Casă de vacanță care funcționa ilegal în comuna Vadu Moților închisă de DSP Alba. Amendă de 30.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei

Publicat

dsp directia de sanatate publica Asociația Evanghelistă și de Caritate „Isus Speranța României”, care deține o casă vacanță în comuna Vadu Moților, din Munții Apuseni, unde se află cazați un grup de 25 de copii și trei adulți, a fost sancționată, marți, de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Alba pentru lipsa avizului și autorizației sanitare de funcționare.

Direcția de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă după ce mai mulți localnici au semnalat că o casă de vacanță din comuna Vadu Moților, sat Necșești, funcționează ilegal, un grup de copii instituționalizați, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, fiind cazați aici, aflându-se într-o tabără.

În urma controalelor efectuate, inspectorii DSP Alba au constat că această unitate aparține Asociației Evangheliste și de Caritate „Isus Speranța României” cu sediul la Timișoara.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că au fost aplicate două sancțiuni, în cuantum de 30.000 de lei, pentru lipsa avizului și autorizației sanitare și pentru refuzul de a permite accesul inspectorilor sanitari în vederea unei verificări amănunțite a unității de cazare.

Inspectorii au sancționat asociația care deține această unitate de cazare cu două amenzi contravenționale pentru lipsa autorizației și pentru refuzul de a permite accesul în vederea efectuării controalelor prevăzute de lege. Totodată, în această unitate, se interzice efectuarea oricărei activități publice. Precizăm că unitatea nu avea asigurată asistența medicală profilactică și curativă”, a declarat Alexandru Sinea.

Potrivit DSP Alba, Asociația Evanghelistă și de Caritate „Isus Speranța României” a cumpărat această casă de vacanță, care este formată dintr-o clădire mai veche și o clădire mai nouă, dar neterminată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax