Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Casa Verde 2023: Presiune pe piața fotovoltaicelor. Proiectele europene cu componentă verde concurează programul guvernamental

Publicat

Va fi presiune pe piața de energie verde, avertizează specialiștii. Panourile fotovoltaice se vor scumpi mult anul acesta sau chiar se vor găsi foarte greu. Asta, din două motive foarte importante. 

Pe de o parte, programul Casa Verde prevede fonduri pentru 150.000 de case, iar pe de altă parte este anul în care pornesc o mulțime de proiecte finanțate din fonduri europene, toate având componentă de energie verde. 

”Nimeni nu pare a se fi gândit la asta. Toate proiectele europene au și componenta verde, vor necesita panouri fotovoltaice în principal, și alte soluții verzi, dar panouri mai ales.

Asta în condițiile în care oferta este totuși limitată. Mă aștept la suprasolicitarea pieței și la prețuri mai mari” a declarat pentru Alba24 un consultant pentru fonduri europene.

Și bisericile vor fi eligibile

Noul program Casa Verde va veni cu mai puțină birocrație, spun autoritățile: este nevoie doar de buletin.

În plus, anul acesta, și bisericile vor putea accesa fondurile statului iar oamenii își pot instala panourile fotovoltaice doar la adresa din buletin.

Ghidul cu toate prevederile poate fi consultat AICI.

Mai mult de atât, și instalatorii au mai multe obligații: o garanție și o preanaliză a documentelor. În paralel, se anunță un nou program verde care ar urma să aibă o finanțare mai mare și să fie complet automatizat.

Mențiunea este aceea că parohiile nu trebuie să aibă datorii la bugete, să permită “accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice şi verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanţat” și, ca regulă generală, să respecte legislația specifică prosumatorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax