Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât câștigă un polițist local la Alba Iulia. Salarii, sporuri, normă de hrană și vouchere de vacanță

Publicat

politie locala

Meseria de polițist local este una dintre cele mai profitabile din sectorul bugetar, mai ales dacă angajatul este pe statul de plată al unei primării de municipiu. De regulă un angajat al acestui serviciu primește un salariu de bază conform funcției și gradației pe care o deține, la care se adaugă sporuri.

La Primăria Alba Iulia salariile polițiștilor locali erau, la sfârșitul lunii septembrie 2019 (ultima raportare postată pe site-ul instituției), între 2.603 lei brut pentru un debutant (aproximativ 550 de euro) și 6.951 de lei pentru cel cu vechimea și gradația cea mai mare, respectiv clasa I, gradul ”S” și gradația 5.

CITEȘTE ȘI: Sporuri salariale NEJUSTIFICATE la Primăria Alba Iulia. Prejudiciu de peste 1,6 milioane de lei descoperit de Curtea de Conturi

La aceste sume se adaugă un spor de 25% pentru polițiștii locali care lucrează și pe timp de noapte (astfel că cel mai mare salariu ajunge la 8.239 de lei – aproximativ 1.700 de euro), iar pentru toți, indiferent de vechime, se acordă vouchere de vacanță de 1.450 de lei.

De asemenea, polițiștii locali primesc și normă de hrană în bani, respectiv alocație valorică zilnică stabilită printr-o hotărâre de Consiliul Local, astfel:

Norma numărul 1 – 25 de lei pe zi- pentru angajaţi ai Direcţiei Poliţiei Locale – funcţionari publici care ocupă funcţii publice generale şi personal contractual.

Norma numărul 6 – 32 lei pe zi pentru angajaţi ai Direcţiei Poliţiei Locale – funcţionari publici care ocupă funcţii publice specifice de poliţist local.

Norma numărul 12 B – 5 lei pe zi pentru cei care lucrează în ture sau schimburi.

Conform organigramei publicată pe site-ul Primăriei Alba Iulia, la Poliția Locală a municipiului sunt angajate 149 de persoane, dintre care cele mai multe – 85 – lucrează la paza bunurilor, 33 la ordine și liniște publică, iar 16 la biroul de circulație pe drumurile publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax