Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă asigurarea CASCO pentru autobuzele electrice din Alba Iulia și ce riscuri acoperă. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Cât costă asigurarea CASCO pentru autobuzele electrice din Alba Iulia și ce riscuri acoperă. Primăria Alba Iulia alocă din bugetul local 600.000 de lei pentru asigurarea CASCO a celor 13 autobuze electrice din municipiu. Polița va acoperi, printre altele, daunele produse de avarii, incendii, explozii, furt sau calamități naturale. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi, 4 iulie, în platforma SEAP, o licitație pentru servicii de asigurare facultativă CASCO pentru un număr de 13 autobuze electrice, pentru o perioadă de 12 luni.

Valoarea totală a contractului este estimată la 600.000 de lei, fără TVA.

În cursul anului 2022, Primăria Alba Iulia a recepționat un lot de 13 autobuze electrice, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Valoarea unui autobuz electric este de circa 3 milioane de lei.

Lotul de 13 autobuze electrice este utilizat pentru transportul public de persoane pe raza municipiului Alba Iulia. Autobuzele sunt operate în exploatare de Societatea de Transport Public SA Alba Iulia, în calitate de operator, conform contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport.

Cât costă asigurarea CASCO pentru autobuzele electrice din Alba Iulia și ce riscuri acoperă

„În perioada de exploatare, autobuzele electrice sunt supuse unor riscuri de avariere (prin căderi/loviri de corpuri, sau alte vehicule, răsturnare, fenomene meteorologice, etc.) incendiu, furt, vandalism, etc.

Scopul achiziției este protejarea investiției și menținerea autobuzelor în stare tehnică și funcțională corespunzătoare, pentru exploatarea în condiții optime din punct de vedere economic, funcțional și al siguranței rutiere”, se precizează în documentație.

Asigurarea va acoperi evenimentele care au loc pe teritoriul României, perioada de asigurare fiind de un an.

Riscuri asigurate

Prin asigurarea CASCO sunt acoperite pagube produse în timpul exploatării autobuzelor electrice (în timpul deplasării, staționării/parcării, încărcării, etc): pe drumuri publice și private deschise circulației publice, precum și în afara drumurilor publice, în parcări, garaje, parcuri auto sau alte locuri special amenajate.

Asiguratorul va acorda despăgubiri, fără a se limita la acestea, pentru pagube produse la utilajele asigurate de:

  • Avarii: Avarii accidentale produse autobuzelor asigurate prin: de ciocniri, tamponări, coliziuni, loviri, inclusiv lovirea de corpuri mobile sau imobile, zgârieri, răsturnări, derapări, căderi, căderea autovehiculului în apă, în prăpastie, inclusiv de căderea de corpuri pe autovehiculul asigurat, avarii produse de accident rutier prin coliziune cu alt (auto)vehicul, avarii de orice fel produse de autori necunoscuți prin acte de vandalism, etc.
  • Incendiu, trăsnet, explozie: În caz de incendiu se acordă despăgubiri și pentru pagubele produse prin afumare, pătare, carbonizare sau diverse alte distrugeri, precum și pentru avarieri cauzate ca urmare a măsurilor luate în timpul stingerii incendiului pentru salvarea vehiculului sau a construcției în care se află acesta. Se despăgubesc de asemenea, daunele materiale cauzate de incendiu, trăsnet, explozie, inclusiv atunci când explozia s-a produs la distanță de vehiculul asigurat, chiar dacă trăsnetul sau explozia nu au fost urmate de incendiu,
  • Furt total și/sau parțial: Sunt acoperite pagubele produse ca urmare a furtului total sau parțial al vehiculelor, dispozitivelor și instalațiilor montate pe acestea, inclusiv anvelope, faruri, proiectoare, camere video, etc. Sunt acoperite și avariile produse ca urmare a furtului sau tentativei de furt. Sunt cuprinse în asigurare inclusiv: girofar, dispozitive GPS, stații emisie/recepție, telefoane, camere și display-uri video, aflate în dotarea vehiculelor.
  • Calamități naturale: Se acordă despăgubiri pentru pagubele produse bunurilor asigurare de: cutremur de pământ, inundație, prăbușire sau alunecare de teren, ploaie torențială, grindină, furtună, uragan, avalanșe de zăpadă, acțiunea mecanică a apelor curgătoare sau a obiectelor purtate de apă, furtună sau uragan, etc. 3.
  • Se acordă despăgubiri și pentru: cheltuieli ocazionate de măsurile de limitare a pagubelor, salvarea persoanelor și curățarea locului evenimentului; transportul vehiculului de la locul producerii riscului asigurat până la locul de adăpostire sau până la cel mai apropiat atelier care poate efectua reparația.

Plata despăgubirilor

Plata primelor de asigurare se va face integral, în lei. Franșiza va fi de cel mult 300 euro/eveniment și cel mult 10% din suma asigurată în caz de daună totală.

Reparațiile vehiculelor, echipamentelor și instalațiilor montate pe acesta, pentru remedierea avariilor produse din riscurile asigurate se vor efectua la unitățile service specializate recomandate de producător sau de reprezentantul producătorului.

Plata despăgubirilor se va face de către asigurator în contul unității reparatoare sau în contul asiguratului, după cum se convine prin contractul de asigurare.

Plata despăgubirilor se va face în lei, inclusiv TVA, pe baza documentelor de reparație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate