Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât de bogați sunt șefii primăriei Alba Iulia. Casele, terenurile și banii din declarațiile de avere

Publicat


primarie

Conducerea primăriei Alba Iulia a depus declarații noi de avere în contextul preluării atribuțiilor de primar de către Paul Voicu și a celor de viceprimar de către Raul Tudorașcu. Cei doi au fost nevoiți să depună declarații noi, pe când la celălalt viceprimar a și-a menținut declarația depusă pentru anul trecut.

Voicu Paul deține împreună cu soția patru terenuri în Alba Iulia, dobândite cu mai mulți ani în urmă. Cel mai bun an a fost pentru familia Paul anul 2007, când averea familiei a sporit cu trei terenuri, cumpărate: o pășune de 1647 de metri pătrați, un teren ”neagricol” de 175 de metri pătrați și o grădină situată în intravilan de 1145 de metri pătrați. În 2009, Voicu Paul a mai cumpărat o fâneață în extravilanul orașului în suprafață de 1525 de metri pătrați.

Între 2007 și 2009, actualul viceprimar cu atribuții de primar a mai cumpărat și o casă de 165 de metri pătrați.

În decembrie 2018, acesta a vândut o mașină cu 5.500 de euro și un apartament cu 38.000 de euro. Cu toate că a obținut banii respectivi, acesta a scris în declarația de avere că nu are active financiare, conturi, depozite bancare sau bani pe carduri de credit.

A câștigat în calitate de viceprimar suma de 133.380 de lei, iar soția sa, profesoară, a mai încasat 42.811 lei. Au însă un credit de 100.000 de lei, contractat în 2018 și scadent în anul 2020.

Vezi și: Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Raul Tudorașcu are avere la Ighiu, unde deține în devălmășie un teren intravilan în suprafață de 649 de metri pătrați, cumpărat în 2008. În 2018 a mai cumpărat, tot la Ighiu și tot în devălmășie, două terenuri agricole (împreună cu artistul Ionuț Fulea), în suprafață totală de 3.400 de metri pătrați.

La Șard (comuna Ighiu), acesta mai deține o casă de locuit în suprafață de 117 metri pătrați, iar la Alba Iulia mai deține o parte dintr-un apartament de 88 de metri pătrați, moștenire.

Raul Tudorașcu are un depozit de peste 56.000 de lei la Banca Transilvania și un card de credit la aceeași bancă, pe care are 11.000 de lei. Are însă și un credit pe 30 de ani, scandet în 2038, în vaolare de 35.000 de euro.

Până să ajungă viceprimar, Tudorașcu a câștigat anual aproape 65.000 de lei în calitate de director al Asociației APA Alba și alți 10.00 de lei reprezentând indemnizația de consilier local.

Soția sa a câștigat mai mult decât el: 103.429 lei în calitate de cadru didactic al Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, unde este decan al Facultății de Drept.

În declarația de interese, Raul Tudorașcu a scris că are calitatea de asociat la două firme: SC Impact Trilogistic SRL și Energotip și că este membru al Asociației Avram Iancu.

Gabriel Codru Pleșa are două terenuri în Alba Iulia: unul de 1470 de metri pătrați (cumpărat în 2000) și unul în Alba Iulia, de 1.000 de metri pătrați.

Are și o casă de locuit de 275 de metri pătrați, construită în regim propriu și cotă parte din 2 apartamente, toate în Alba Iulia.

La capitolul mașini, Pleșa are un Daewo Matiz din 2005, moștenit. Are și o colecție de timbre, colecționate începând din anul 1977. ”Nu le-am estimat, dar sigur au o valoare de peste 5.000 de euro”, a scris Pleșa.

Spune că nu are active financiare, în schimb raportează un credit scadet în 2031, în valoare de 36.922 de euro și o descoperire de card de aproximativ 500 de euro.

În calitate de primar a câștigat 133.380 de lei. Este și asociat la Matex SRL și la VIVA SRL, cu câte 50% din părțile sociale. De asemenea, a mai declarat că este membru al Clubului Rotary Alba Iulia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. ss

    luni, 26.08.2019 la 15:07

    Declaratia lui CODRU PLEȘA este mincinoasă ! Ar fi bine ca ANI să-i investigheze averea pe care și-a pus-o la adăpost pe numele unor rude…

  2. DUCU

    luni, 26.08.2019 la 17:01

    bai cum aplecat hotul de HAVA ii luati la purecat pe astia dar nu am vazut niciodata averea lui adevarata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Un bărbat din Câmpeni a dat în judecată IPJ Alba, după ce a fost amendat că a sunat de două ori la 112. Ce au decis judecătorii

Publicat

sediu ipj

Un bărbat din Câmpeni, care a sunat de două ori la 112 să raporteze că a găsit vegetație uscată arsă pe terenul unui vecin, a fost amendat cu 1.000 de lei, de către agenții constatori, pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență. Bărbatul nu a fost de acord cu amenda primită și a acționat în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vlogul unui cătun din Munții Apuseni: Povești despre haiduci, motocicliști germani și o iapă pe nume Londra

Publicat

lae

Într-un cătun din Munții Apuseni, trei bunicuțe s-au apucat de vlogging. De la rețete de cozonac sau tutoriale de vopsit ouă de Paște, cele trei vloggerițe au devenit vedete peste noapte. Dar nu sunt singure, Lae este vecinul Zinei, Liviei și Corneliei și este pasionat de ”storytellying” și ”slangul” din Tecșești.  Lae știe toate poveștile din […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Iulia Ghenea, tânăra din Cugir care a demascat un profesor de la Babeş-Bolyai ce o hărțuia sexual, a ajuns subiect de film

Publicat

tanara cugir

Pe 21 iunie 2011, un profesor al Universității Babeş-Bolyai din Cluj, cu peste 20 de ani experiență la catedră, devenea ”actorul” principal într-un scandal de hărțuire sexuală. Potrivit jurnaliștilor de la libertatea.ro, Iulia Ghenea, o studentă din Cugir, mai avea de dat înainte de susținerea licenței, un singur examen la cursul predat de Ilie Parpucea, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: INCENDIU în localitatea Rădești. O stivă cu baloți de luncernă a luat foc

Publicat

radesti

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 17.50, la o stivă cu baloți de lucernă în localitatea Rădești. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate