Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cât de eficient este vaccinul anti-COVID produs de Pfizer în prevenirea infectării, a formelor grave de boală și a deceselor

Publicat

Ministerul sănătăţii din Israel a transmis că inocularea celor două doze de vaccin Pfizer s-a dovedit a avea o eficienţă de 95,8% în privinţa contaminării cu noul coronavirus. 

Israelul a lansat o campanie masivă de vaccinare pe 19 decembrie, fiind considerată una din cele mai rapide din lume. Cu o populație de 9 milioane de locuitori, țara a încheiat unui acord cu Pfizer. În schimbul unor date biomedicale despre efectele vaccinului, a obținut milioane de doze.

Până în prezent, 4,25 milioane de persoane din Israel au fost vaccinaţi cu prima doză din vaccin. Alte 2,88 milioane au primit şi a doua doză, conform ministerului sănătăţii.

98,9% eficiență în prevenirea deceselor

Potrivit ministerului, la două săptămâni după inocularea celei de-a doua doze, vaccinul s-a dovedit a avea o eficienţă de:

  • 95,8% în prevenirea infectării cu noul coronavirus,
  • 99,2% în prevenirea formelor severe,
  • 98,9% în prevenirea decesului.

Datele, adunate până în data de 13 februarie, au demonstrat că vaccinarea este eficientă şi la o săptămână după inocularea celei de-a doua doze:

  • 91.9% pentru a preveni infectarea,
  • 96,4% în privinţa prevenirii formelor grave,
  • 94,5% pentru a preveni decesul.

„Obiectivul nostru este să continuăm vaccinarea întregii populaţii cu vârsta de peste 16 ani (…) ceea ce ne va permite să revenim la obiceiurile care ne lipsesc”, a declarat directorul general din ministerul sănătăţii, Hezi Levi.

La de începutul pandemiei, Israelul a înregistrat oficial peste 744.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi peste 5.500 de decese.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax